Aanmeervoorzieningen surfers en zeilers verbeterd

15 december 2014

De mogelijkheden om in Blauwestad aan te meren worden aanzienlijk verbeterd. Er komen extra aanmeerpalen, zogeheten trekkoorden onder bruggen en surfers krijgen een drijvende steiger zodat het makkelijker wordt om in en uit het water te komen. Dit is het projectbureau Blauwestad overeen gekomen met enkele gebruikers van het Oldambtmeer, waaronder de Zeilvereniging Oldambtmeer. De aanpassingen zijn voorjaar 2015 gereed.

Aanmeervoorzieningen surfers en zeilers verbeterd

Bij de bruggen de Dwergjuffer (Het Riet) en de Kanaaljuffer (Meerland) komt aan weerszijden van de bruggen een tweetal aanmeerpalen. Aanmeren is hier noodzakelijk om de beweegbare bruggen te kunnen bedienen. Door de korte aanlegsteigers was het voor veel zeilers moeilijk om, met name bij harde wind, veilig stil te komen liggen.

Ook worden hier onder de bruggen trekkoorden bevestigd zodat zeilers makkelijk hun boot langs de openstaande brug kunnen trekken. Onder de vaste brug de Waterjuffer komt een loopplank zodat het eenvoudig wordt om met neergeklapt zeil de brug te passeren. Bij de steiger aan het einde van de Clingeweg  (Meerland) staat een extra drijvende surfsteiger gepland. Het projectbureau realiseert hiermee langgekoesterde wensen van de vaarrecreanten op het Oldambtmeer.

Deel deze pagina: