Architecten ontwerpen slakkenhuis voor Blauwestad

04 juni 2015

Blauwestad krijgt een slakkenhuis gemaakt van houten pallets. Het internationaal opererende bureau AchterboschZantman Architecten heeft deze blikvanger speciaal ontworpen voor het kampeerfestival Xpeditie Blauwestad. Dit evenement wordt van 10 t/m 19 juli in het Groningse recreatie- en woongebied gehouden en toont diverse bijzondere bouwwerken. Ook is er gedurende tien dagen muziek en theater en kan er gekampeerd worden.

De architecten sleepten onlangs nog een grote Chinese opdracht binnen voor de bouw van een kuuroord voor ouderen en een museum. In Blauwestad lopen nu twee klussen. Eerder dit jaar werd een ontwerp van een drijvende leliewoning op het Oldambtmeer gepresenteerd.

Nu gaat het om een tijdelijk paviljoen in de vorm van een slakkenhuis met een reusachtige staart. De vorm van het slakkenhuis symboliseert de gesloten kringloop, de vorm van een oneindige cirkel. Het ontwerp is gemaakt door het architectenbureau. Het bedrijf PKF/Post Pallets uit Finsterwolde stelt de ruim 1.500 pallets ter beschikking.

Deel deze pagina: