Blauwestad krijgt nieuwe modelwoning

21 november 2014

De Duitse bouwondernemer Günter Terfehr bouwt in Blauwestad een nieuwe modelwoning. De gemeente Oldambt heeft inmiddels de omgevingsvergunning verleend. Het huis in jaren dertig stijl komt aan het begin van de Cantharel in het woongebied Het Park. De bouwactiviteiten zullen naar verwachting voor de feestdagen beginnen. Na realisatie kunnen geïnteresseerden komen proefwonen in Blauwestad.

Blauwestad krijgt nieuwe modelwoning

Volgens Bert Tieben, het Nederlandse aanspreekpunt van het Duitse bouwbedrijf uit Rhede, is de woningmarkt langzaam aan het verbeteren. "De bouwnijverheid heeft zijn dieptepunt bereikt en de eerste tekenen zijn aanwezig dat er meer animo is voor nieuwbouw. We willen graag in Blauwestad een woning bouwen, omdat Blauwestad een prachtig project is, waarin wij geloven."

Gekozen is voor het woongebied Het Park. Tieben verwacht dat er een markt is voor de nostalgische stijl waarin de huizen worden gebouwd. "We hebben onze cataloguswoning door de Nederlandse architect Vellinga uit Coevorden laten aanpassen, zodat het alle kenmerken heeft van een 'echte' notariswoning."

 

Proefwonen

De modelwoning in Blauwestad dient vooral als inspiratie voor aspirant-bouwers en mensen die geïnteresseerd zijn om in Blauwestad te komen wonen.  De modelwoning is straks op vrijdag en zaterdag voor het publiek geopend. Ook houdt Günter Terfehr met regelmaat open huis.  

 

Deel deze pagina: