Kinderkoor Hoogezand-Sappemeer op podium Pura Vida

26 augustus 2015

Tijdens het gratis openluchtconcert Pura Vida in Blauwe stad, zingen naast kinderen van het Groninger Kinder- en Jeugdkoor ook kinderen van het Kinderkoor Kielzog uit Hoogezand mee.

Kinderkoor Hoogezand-Sappemeer op podium Pura Vida

Het kinderkoor is onderdeel van Kielzog Koorschool in Hoogezand. Zij bieden iedereen in de leeftijd van 6 tot 66 jaar de kans om te zingen in een koor. Het kinderkoor is voor kinderen tot en met de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Het repertoire is zeer veelzijdig. Klassiek, jazz, opera, kerkmuziek, musicalliedjes en volksmuziek uit onder andere Hongarije, Rusland en Spanje.

Tijdens het concert in Blauwestad laat het kinderkoor na de pauze van zich horen. Er staan dan bekende musicalliedjes op het programma uit onder meer The Sound of Music, My Fair Lady en The Phantom of the Opera. Het kinderkoor zingt enthousiast mee met Tomorrow, Do re mi, The lonely goatherd en My favorite things.

Het kinderkoor is een mooie aanvulling op het totale programma van het Noord Nederlands Orkest met jonge solisten als operazangeres Veerle Sanders (23), bariton Rubèn Plantinga (24) en de 18-jarige gitaarvirtuoos Maarten Oomes uit Hoogeveen.

Deel deze pagina: