Leilindes dorpsplein Blijham verhuizen naar haven Blauwestad <film>

24 maart 2017

Op initiatief van de dorpsraad van Blijham wordt het dorpsplein opnieuw ingericht. In het nieuwe beeld, dat de gemeente samen met de dorpsraad heeft ontwikkeld, is geen plek meer voor de bestaande leilindes. Deze 25 jaar oude bomen krijgen daarom een nieuwe bestemming.

Leilindes dorpsplein Blijham verhuizen naar haven Blauwestad &lt;film&gt;

20 Leilindes verhuizen van Blijham naar Blauwestad

Maandag 27 maart 2017 worden de 20 bomen één voor één uitgegraven en in de loop van de week verplaatst naar Blauwestad. Daar komen ze in het Havenkwartier te staan waar binnenkort de bouw van nieuwe woningen van start gaat. Met de aanplant van deze bomen krijgt het gebied direct een volwassen uitstraling.

Constructieve samenwerking

De gemeente Bellingwedde is blij dat de bomen een nieuwe bestemming krijgen en niet verloren gaan. Wethouder Huizing: “Tijdens de voorbereidingen hebben diverse inwoners hun teleurstelling geuit over het feit dat de leilindes niet konden blijven. We zijn blij dat er toch een nieuwe bestemming is gevonden”. Blauwestad en de gemeente Oldambt zijn ook zeer tevreden met de groene schenking en noemen het een mooi voorbeeld van een constructieve samenwerking tussen twee gemeenten.

Planten laatste exemplaar door bestuurders

Op donderdag 30 maart is het laatste exemplaar geplant door de bestuurders van gemeente Bellingwedde en Oldambt.

 

Gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen, wethouders Laura Broekhuizen, Ricky van den Aker en Bard Boon van de gemeente Oldambt en wethouders Bart Huizing en Wim ’t Mannetje van de gemeente Bellingwedde planten de laatste boom in de rij leilindes.

Deel deze pagina: