Noodopvang vluchtelingen in Oldambt

15 september 2015

In de gemeente Oldambt komt een tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders heeft als locatie Het Wold, ten zuiden van Beerta, hiervoor aangewezen. De provincie Groningen is bereid gevonden om de grond beschikbaar te stellen. De locatie biedt plaats aan maximaal 1.000 vluchtelingen voor de periode van een half jaar,  met een optie voor een half jaar verlenging.

De asielzoekerscentra in Nederland raken overvol als gevolg van de aanhoudende instroom van vluchtelingen. Burgemeester Pieter Smit gaf vorige week al aan gehoor te willen geven aan de oproep om locaties voor noodopvang beschikbaar te stellen en op zoek te zijn naar een geschikte locatie. “Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de grootste moeite de vluchtelingenstroom op te vangen. Vorige week kwamen er ruim 3.000 vluchtelingen aan in Nederland. Ik ben blij dat onze gemeente tijdelijk onderdak gaat bieden aan deze mensen."

 

Locatie van noodopvang vluchtelingen in Het Wold
Locatie van noodopvang vluchtelingen in Het Wold

Informatieavond

Omwonenden zijn vandaag per brief door het college van burgemeester en wethouders geïnformeerd. Op donderdag 17 september vindt er een informatieavond plaats in In den Stallen in Winschoten. Deze bijeenkomst begint om 20.30 uur.

Deel deze pagina: