Organisatie Pura Vida zoekt privaat geld

24 juni 2014

De organisatie van het populaire klassieke openluchtconcert Pura Vida is op zoek naar extra geld. Door middel van crowdfunding hoopt Stichting Pura Vida 5.000 euro op te halen bij het publiek en het bedrijfsleven.

Organisatie Pura Vida zoekt privaat geld

Het evenement, dat dit jaar voor de achtste keer in Blauwestad wordt gehouden, is aangemeld op de website Voordekunst. Kunst- en cultuurprojecten kunnen via deze site op zoek gaan naar aanvullende financiering. Er kunnen bedragen gedoneerd worden tussen de tien en 375 euro. In ruil voor de financiële ondersteuning worden consumptiebonnen, zitplaatsen, VIP-behandelingen en zelfs hotelovernachtingen aangeboden.

Het concert Pura Vida vindt zaterdag 30 augustus 2014 plaats aan de oevers van het Oldambtmeer in Blauwestad en is gratis toegankelijk. Het optreden wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest. Het trekt zo'n 4.000 muziekliefhebbers uit de hele regio.

Toegangsgeld

Pim de Bruijne, voorzitter van Stichting Pura Vida, ziet zich zelf genoodzaakt om ook aan het publiek een bijdrage te vragen: "De overheid en het bedrijfsleven sponsoren ons goed. Daar zijn we heel blij mee. Deze actie is vooral bedoeld voor particulieren, die het concert een warm hart toedragen, maar nog niet in de gelegenheid zijn geweest het te ondersteunen."

Het lukt de organisatie elk jaar weer om het concert gratis aan te bieden. Toegangsgeld vragen aan het publiek wil de organisatie liever niet. "Pura Vida moet laagdrempelig blijven. Het biedt mensen, die normaal gesproken nooit naar een festival gaan, de kans om te genieten van de prachtige muziek van het NNO."

Het evenement werkt met een begroting van bijna een ton. De grootste kostenpost is het podium en de technische faciliteiten. De Bruine: "De muzikanten van het NNO spelen op heel dure instrumenten. Het podium moet daarom onder alle weersomstandigheden droog blijven. Ook als het waait. Dus bezuinigen op een goedkoper podium zit er helaas niet in."

Programma

Het NNO neemt de bezoeker mee op een muzikale wandeling door de tijd met o.a. de Ouverture Guillaume Tell van Gioacchino Rossini, Walkürenritt van Richard Wagner, Pavane pour une infante défunte van Maurice Ravel en meer. Na de pauze zingen de solisten Monique en Suzanne Klemann (ex Loïs Lane), Janneke Brakels en Christan Grotenbreg Abba-klassiekers. Het NNO staat o.l.v. dirigent Stefan Asbury.

Deel deze pagina: