Spinbarg in Blauwestad

30 augustus 2017

Vrijdag 8 t/m zondag 10 september 2017

LOCATIE VERHALENSCHIP: Havenkwartier Blauwestad

OPENINGSTIJDEN SCHIP: vrijdag 8 september van 15.00 - 22.00 uur

Zaterdag 9 & zondag 10 september van 12.00 - 22.00 uur

 

  

        Informatie over Spinbarg                                                                 Informatie over het programma

 

In Jipsinghuizen woonde eens een oude vrouw, bovenop een heuvel. Elke avond zat ze achter haar spinnewiel om te werken aan een reusachtig web. Met dit web probeerde ze vanaf haar ‘Spinbarg’ (ofwel ‘Spinberg’) jonge mannen te vangen.

Spinbarg is ook de naam van ons project. Net als de spinvrouw in Jipsinghuizen willen we mensen vangen in een betoverend web vol verhalen, beelden en muziek. We brengen oude Groningse volksverhalen tot leven door ze op een eigentijdse manier te verbeelden en te vertellen over de historische achtergronden van die verhalen.

Vanaf augustus 2017 trekt Spinbarg met het historische vrachtschip De Familietrouw van het Veenkoloniaal Museum Veendam door de provincie Groningen. Op 10 locaties verspreid door de provincie kunnen mensen het schip bezoeken (doorlopende  voorstelling van ongeveer 55 minuten).

In het ruim staan twaalf kijkkasten: kleine theatertjes, waar de bezoeker verhalen beleeft, vormgegeven en verteld door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers en componisten.

Van 8 t/m 10 september is Spinbarg in het Havenkwartier Blauwestad. Net als op andere locaties van de tournee organiseren we ook in Blauwestad aanvullende activiteiten in samenwerking met bewoners en ondernemers uit de omgeving.

Meer informatie vindt u op: www.spinbarg.nl of www.facebook.com/spinbarg

Deel deze pagina: