Topdrukte tijdens Pura Vida ondanks regen

31 augustus 2014

Ondanks de regen hebben zaterdagavond ruim 5.000 bezoekers de achtste editie van het openluchtconcert Pura Vida in het Groningse Blauwestad bijgewoond. Een record aantal. Het festivalterrein werd behoorlijk modderig, maar dat weerhield de menigte er niet van om te blijven. Op het eind was het maar moeilijk stil staan op de liedjes van ABBA, die door het Noord Nederlands Orkest ten gehore werden gebracht.

Topdrukte tijdens Pura Vida ondanks regen

Ondanks de regen hebben zaterdagavond ruim 5.000  bezoekers de achtste editie van het openluchtconcert Pura Vida in het Groningse Blauwestad bijgewoond. Een record aantal. Het festivalterrein werd behoorlijk modderig, maar dat weerhield de menigte er niet van om te blijven. Op het eind was het maar moeilijk stil staan op de liedjes van ABBA, die door het Noord Nederlands Orkest ten gehore werden gebracht.

De avond begon traditioneel met het Grunnens Laid, het Groningse volkslied, dat door het publiek uit volle borst werd meegezongen. De tekst werd op een groot beeldscherm weergegeven.

De bezoekers werden aan het begin getrakteerd op werken van onder meer Rossini, Wagner en Ravel. Ook werd het ingetogen Adagio for Strings van Barber gespeeld. Na de pauze maakten de zangeressen Monique  en Suzanne Klemann (Loïs Lane) en Janneke Brakels er een feestje van. Ze zongen onder leiding van dirigent Jurjen Hempel bekende ABBA-liedjes zoals Waterloo en Dancing Queen. Tijdens de verschillende regenbuien zaten de bezoekers ineengedoken onder de paraplu. Uiteindelijk kreeg het Noord Nederlands Orkest iedereen aan het dansen, met of zonder paraplu. 

Het concert Pura Vida vond plaats aan de oevers van het Oldambtmeer in Blauwestad. Tientallen bootjes waren aan beide zijden van het podium aangemeerd. Pura Vida is een gratis toegankelijk openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest in Blauwestad. De presentatie was in handen van RTV Noord presentator Jan van der Meide.

Deel deze pagina: