Zichtbaarheid Blauwestad vanaf A7 wordt verbeterd

06 februari 2015

De zichtbaarheid vanaf de A7 wordt aangepakt. Vanaf maandag starten maaiwerkzaamheden aan de rietkraag aan de zuidkant van het Oldambtmeer. Ongeveer een kwart van het aanwezige riet wordt weggehaald.  Hiermee worden Blauwestad en het water beter zichtbaar vanaf de snelweg.

Zichtbaarheid Blauwestad vanaf A7 wordt verbeterd

De werkzaamheden worden in opdracht van grondeigenaar Stichting Het Groninger Landschap gefaseerd uitgevoerd. Deze aanpak maakt onderdeel uit van het vaste beheersplan van de stichting. Niet al het riet zal verdwijnen, omdat vogels als de blauwborst en de kleine karekiet juist goed gedijen in het oude riet. Ze bouwen daar hun nesten en zoeken er dekking. Volgens het Groninger Landschap blijft er nog genoeg riet over voor de vogels. 

Het projectbureau Blauwestad is blij met de aanpak. Het vergroten van de zichtbaarheid is één van de belangrijkste opgaven uit het actieplan Blauwestad aanpak 2015, dat recentelijk is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt en Gedeputeerde Staten van Groningen.  

De maaiwerkzaamheden zijn naar verwachting binnen een week klaar en worden uitgevoerd door Hanze Wetlands Loonbedrijf uit Appingedam.

 

Blauwborst - foto: Jeroen Helmers
Blauwborst - foto: Jeroen Helmers

Deel deze pagina: