In Blauwestad is het altijd vakantie.

In Oost-Groningen valt veel te ontdekken. Dat weet de familie De Vries als geen ander. “Ik had lang geleden al gezegd dat ik aan het water wilde wonen,” vertelt Johan de Vries. “Toen de bouw van Blauwestad in volle gang was, zijn we er op een zondag naartoe gereden. Onze drie dochters vroegen in koor: wanneer kunnen we hier gaan wonen?”

Recht door zee, open en eerlijk.

De familie De Vries woont inmiddels acht jaar in hun nieuwe huis in Blauwestad en dat bevalt “hartstikke goed”, om met Johan te spreken. Vooral de mentaliteit in de regio Oost-Groningen spreekt hen aan: recht door zee, open en eerlijk.

Hun huis met vijf slaapkamers, een grote tuin en een eigen haven in de tuin biedt alle comfort die een mens zich wensen kan. Behalve van het huis genieten ze elke dag van het prachtige uitzicht over het meer. Maar daar blijft het niet bij, want de familie kan zo vanuit de tuin in hun bootje stappen en het meer opvaren.

Verkassen naar Havenkwartier.

En toch gaan ze binnenkort verkassen. “Eigenlijk hebben we dit allemaal niet meer nodig. Maar we willen natuurlijk voor geen goud weg uit Blauwestad. Dus toen de makelaar vertelde over Havenkwartier 3, hebben we ons meteen ingeschreven. We kregen een mooie, compacte hoekwoning met een kleinere tuin. Onze boot komt in de algemene haven te liggen. Een klein stukje lopen en we varen weg.”

Blauwestad, een plek om te wonen en te ontdekken.

Als je Johan de Vries vraagt waarom Blauwestad een fijne plek is om te wonen, aarzelt hij geen moment. “Het is hier altijd vakantie,” zegt hij. “Als je thuiskomt van je werk, stap je in je bootje en vaar je een halfuurtje. Daarna ga je een hapje eten.”

Volgens Johan biedt Blauwestad moderne woningen, rust en ruimte, en dat allemaal vlakbij een uitstekend wegennet. Via de A7 kun je overal snel komen.

In de winter is het wel stil, terwijl de zomer juist veel toerisme brengt. Dat heeft voor- en nadelen, maar gezelligheid brengt het zeker. En de natuur is schitterend in alle jaargetijden. Over ontdekken gesproken. Johans oom en tante kwamen laatst vanuit Heerenveen langs voor een boottochtje. Hun reactie?

“Ze zeggen dat Friesland zo’n mooie, waterrijke provincie is, maar als je dit ziet, sta je versteld. Wat is dit geweldig!”

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Accepteer marketing cookies