Verlangen naar ruimte.

Financieel adviseur Michel woonde al zijn hele leven in de stad. Dat vond hij heerlijk, want Groningen is een fijne, levendige stad voor alle leeftijden. Maar hij begon steeds meer te verlangen naar ruimte. Hoe zou het zijn om ’s morgens wakker te worden met kwetterende vogels? De deur open te doen en midden in het landschap te staan? En vooral: hoe geweldig zou het zijn om een vrijstaand huis te hebben in een rustige, natuurlijke omgeving?

Zijn partner Karin liet zich makkelijk overhalen. Ook zij voelde zich aangetrokken tot het weidse landschap. In Blauwestad, vlak bij Winschoten, kochten ze een kavel om hun droomhuis te laten bouwen.

Droomhuis in Blauwestad.

Moderne boerderijwoningen lijken vaak sterk op hun traditionele voorgangers. Maar het kan ook anders. Kijk maar naar het huis dat Michel en Karin in Blauwestad hebben gerealiseerd. Het verrassende ontwerp is een heel eigen interpretatie van een ouderwetse boerderij.
Wat onmiddellijk opvalt, zijn de eterniet golfplaten waarmee de wanden en het dak zijn afgewerkt. Ze vormen een rechtstreekse link met de bekende grote veeschuren. Hiermee verwijst het ontwerp naar de achtergrond van dit gebied.
Het huis heeft een hoog afwerkingsniveau. Dat is al te zien aan de kopgevels met hun mooie bekleding van Braziliaans hardhout, dat in verschillende breedtes is aangebracht. Doordat het onbehandeld is gelaten, heeft het hout een mooie grijze tint gekregen.

Zon en licht hebben vrij spel.

Om het huis binnen te gaan, moet je een trapje op. Eenmaal binnen zie je direct wat het effect is van die hogere positie van het huis: een schitterend uitzicht over het water en de landerijen. Het huis is aan twee zijden voorzien van een veranda. Ze worden beide bij het interieur getrokken door de grote ramen. Het huis baadt de hele dag in zon en licht.

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Accepteer marketing cookies

Wonen in Blauwestad.

Hoe is het voor Michel om in Blauwestad te wonen? Mist hij de stad al, of heeft hij er helemaal zijn plek gevonden? “Blauwestad heeft een prima ontsluiting,” is het antwoord. “Als ik wil, ben ik met twintig minuten in de stad. Maar dat komt zelden voor. Voor mij als motorrijder is de omgeving heel aantrekkelijk met al die vele kleine wegen en de mooie natuur. De bewoners van Blauwestad vormen een goede mix van jong en oud. Onze dochters spelen al vanaf het begin met leeftijdsgenoten en voelen zich helemaal thuis.”

Vanuit zijn moderne huis kijkt Michel uit over het weidse landschap. “De omgeving geeft me vleugels,” vertelt hij. “De dag begint hier met een kop koffie aan de keukentafel. Ik kijk naar buiten, naar het landschap dat nooit verveelt, en hoef helemaal niets te zeggen. Ik geniet in stilte. Elke dag weer.”