zondag 18 september 2022 - Park van Pomona

Laat je eigen fruitsap maken op de fruitpersdag van Park van Pomona. Ook dit jaar organiseert Park van Pomona weer twee fruitpersdagen rond de schuur in de boomgaard in Het Park in Blauwestad. 

Breng je eigen fruit mee

Je kunt met fruit uit eigen tuin komen en deze laten persen en verpakken. Het sap is lange tijd houdbaar. Voor het persen van eigen fruit, inclusief een bag-in-box van drie liter met een tapkraantje betaal je 4,50 euro.

Of kom fruit plukken in het Park van Pomona

Heb je geen fruitbomen in je tuin? Dan kun je fruit komen plukken in de boomgaard van Park van Pomona en direct daarna je oogst laten persen. Het tarief voor geplukt fruit persen inclusief een bag-in-box van drie liter is 6,25 euro. Wil je wel appels en peren plukken, maar niet laten persen? Dat kan voor 1,00 euro per kilo.

Daarnaast staan er in de boomgaard velden met wilde bloemen. Daaruit mag, tegen een geringe vergoeding, een grote bos geplukt worden. De opbrengsten van de fruitpersdag worden gebruikt voor het onderhoud van de boomgaard.

Aanmelden voor de fruitpersdag

Laat je de organisatie van tevoren even weten dat je komt en hoeveel fruit je ongeveer wilt laten persen? Dan kunnen ze een planning maken en hoef je niet lang op je beurt te wachten. Aanmelden kan via info@mobielefruitpersgoldenraand.nl of info@parkvanpomona.nl.

Herkansing in oktober

En kun je niet op 18 september? Meld je dan aan voor de tweede fruitpersdag op zondag 23 oktober.

Locatie

Je vind het Park van Pomona aan de Elfenbank 37-a in Blauwestad.