zondag 23 oktober 2022 - Park van Pomona

Heb je de fruitpersdag van 18 september gemist? Of smaakt het naar meer? Kom dan naar de tweede fruitpersdag van dit jaar.

Breng je eigen fruit mee

Je kunt met fruit uit eigen tuin komen en deze laten persen en verpakken. Het sap is lange tijd houdbaar. Voor het persen van eigen fruit, inclusief een bag-in-box van drie liter met een tapkraantje betaal je 4,50 euro.

Of kom fruit plukken in het Park van Pomona

Heb je geen fruitbomen in je tuin? Dan kun je fruit komen plukken in de boomgaard van Park van Pomona en direct daarna je oogst laten persen. Het tarief voor geplukt fruit persen inclusief een bag-in-box van drie liter is 6,25 euro. Wil je wel appels en peren plukken, maar niet laten persen? Dat kan voor 1,00 euro per kilo.

Daarnaast staan er in de boomgaard velden met wilde bloemen. Daaruit mag, tegen een geringe vergoeding, een grote bos geplukt worden. De opbrengsten van de fruitpersdag worden gebruikt voor het onderhoud van de boomgaard.

Aanmelden voor de fruitpersdag

Laat je de organisatie van tevoren even weten dat je komt en hoeveel fruit je ongeveer wilt laten persen? Dan kunnen ze een planning maken en hoef je niet lang op je beurt te wachten. Aanmelden kan via info@mobielefruitpersgoldenraand.nl of info@parkvanpomona.nl.

Locatie

Je vind het Park van Pomona aan de Elfenbank 37-a in Blauwestad.