zaterdag 24 februari 2024 - Redersplein 2, Blauwestad

De Blaauwbekmarathon is terug! Na een aantal jaren afwezigheid kun je ook deze winter weer een halve of hele marathon lopen in en om Blauwestad. Is 42,2 of 21,1 kilometer voor jou nog iets te ver? Dan kun je ook kiezen uit een ronde van 5 of 10 kilometer. En is hardlopen helemaal niet jouw ding? Wandel dan mee en kies een route van 10 of 20 kilometer. Ook kinderen kunnen meedoen. Zij starten deze sportieve dag met vier verschillende afstanden.

Terug van weggeweest

De Blaauwbekmarathon werd voor het eerst georganiseerd in 2015. Maar liefst 173 lopers wisten de ijzel en kou te trotseren en verschenen aan de start, op de atletiekbaan van AV Aquilo in Winschoten. De route van zowel de halve als de hele marathon liep langs het Oldambtmeer. De Blaauwbekmarathon werd een jaarlijks terugkerend evenement tot en met 2019. De organisatie liet een permanent parcours achter dat iedereen in de (corona)jaren daarna op eigen houtje kon lopen. En nu wordt het evenement dus nieuw leven ingeblazen.

Afstanden en starttijden

Voor alle praktische informatie, zoals afstanden en starttijden kun je terecht op de Blaauwbek-website. Daar kun je je ook inschrijven tot uiterlijk 16 februari om 23.59 uur.