zondag 30 juni 2024 - De Wilgenborg

Dit eendaagse festival wordt een dag die verbinding maakt tussen kunst, ambacht, ambachtelijk geproduceerd voedsel en ons cultureel landschap. Maar ook een dag van verbinding tussen Blauwestad en de omliggende dorpen. De Wilgenborg wordt omgetoverd tot één groot atelier, waar kunstenaars werken en waar je workshops kunt volgen. Ook zijn er optredens met muziek, verhalen en gedichten.

Programma

Erik Hulsegge geeft om 10.30 uur het startsein van het Kom over de brug-festival. Hij zal enkele van zijn columns voorlezen. Refia Doevendans draagt gedichten voor. Hierna kun je op stap. Rondom de Wilgenborg staan kramen met ambachten, kunst- en streekproducten. In de Wilgenborg zelf zijn kunstenaars aan het werk en worden er gratis workshops gegeven. Jong en oud kan deelnemen.

Ook het Groninger Museum komt met een prachtige Museum on Tour-caravan, om workshops te geven. Voor de muziekliefhebbers treden ‘s middags Diederik Nomden, Bert Hadders en de jonge band Just Us van Nick Strobos en Jolien Folkerts op.

Leerlingen maken het mooiste huis van Blauwestad

De leerlingen van de basisscholen in het Oldambt zijn uitgenodigd het mooiste huis van Blauwestad te ontwerpen en ook te bouwen. Van iedere school zullen twee ontwerpen te zien zijn. Hierop kunnen bezoekers stemmen. De twee ontwerpen die de meeste stemmen en de hoogste beoordeling van de jury krijgen, worden hiervoor sportief
beloond. De groep jongste ontwerpers gaat een middagje naar het Speulparadies in Beerta en de oudste groep ontwerpers krijgen een middagje sup-les bij de Supperij in Beerta.

Kortom, een dag boordevol verrassing en ontmoeting.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg dan de speciale Facebookpagina die de organisatie van het festival heeft aangemaakt of kijk op Instagram.

logo Kom over de brug festival