Hoogtij, vrijstaand wonen aan de Scheepsmeter.

Hoogtij is een duurzame en levensbestendige woning en worden compleet opgeleverd. Dus met keuken en sanitair. Hoogtij is aantrekkelijk voor zowel starters als voor ouderen.

De basiswoning telt drie slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken, een bijkeuken en een badkamer met optioneel tweede toilet. Het ontwerp is modulair van opzet en met uitbreidingen naar de zijkanten of naar boven, is eenvoudig extra woonruimte te realiseren. Het huis kan als het ware “meegroeien” en blijft zo altijd in overeenstemming met de woonbehoeften van zijn bewoners. Het basismodel heeft een bruto grondvlak van ruim 100m2.

Het project Hoogtij onderscheidt zich door duurzaamheid als belangrijk uitgangspunt te hanteren. Alle woningen hebben een ideale oriëntatie ten opzichte van de zon en het water. Veel glas op het zuiden zorgt voor een natuurlijke lichtinval en een optimaal gebruik maken van de zonnewarmte.

De markante dakvorm met een hellingshoek van 36 graden is optimaal voor het aanbrengen van zonnepanelen. De woningen worden voorzien van vloerverwarming en de hoge isolatiewaarden maken de woning zeer energiezuinig. Kopers met duurzame ambities kunnen met extra investeringen de woning energieneutraal maken. De constructie van het huis bestaat uit een houtskeletbouwsysteem en de gevels van het basismodel worden uitgevoerd in hout. Naast duurzaam is dit ook de beste keuze als het gaat om aardbevingsbestendig bouwen.

Kopers die zelf invloed willen hebben op de identiteit en uitstraling van hun huis kunnen kiezen uit een reeks aan opties en (gevel)afwerkingen. Ieder huis is zo op maat samen te stellen.

Deze woningen zijn geschikt voor bewoning in alle levensfasen, dus ook voor mensen met een lichamelijke beperking. Het zijn zogeheten nultredenwoningen met daarnaast voldoende ruimte voor gebruik van rolstoel of rollator.