Ruim baan voor flora en fauna.

Natuur is overal aanwezig in Blauwestad. Rietkragen, moeras, bosschages, ruige vegetatie, wilgen- en elzenhagen en akkerland.

Met inbegrip van het Oldambtmeer en de bestaande natuurgebieden ligt Blauwestad in een natuurgebied van bijna 2.000 hectare. Een paradijs voor plant en dier, maar zeker ook voor de mens.

Kom wandelen, fietsen of varen en ontdek het zelf!

Kom wandelen, fietsen, paardrijden of varen in Blauwestad.

Er is natuurlijk volop water in Blauwestad. Maar wist je dat er ook prachtige fiets-, wandel- & ruiterpaden in en om Blauwestad zijn? Je vindt ze op de overzichtskaart.

Meer natuur.

Ecologisch beheer

Een 'netjes onderhouden' gebied is niet altijd het gebied waarin bijen, vlinders en andere dieren zich thuis voelen. Daarom kiezen we er bewust voor om in bepaalde delen van Blauwestad de natuur z’n gang te laten gaan. Zo kan het ecosysteem een gezonde balans behouden.
Meer informatie

Elfenbank

Aan de Elfenbank vind je een prachtig verblijfsgebied dat soms dienst doet als evenemententerrein. Vanaf Strand Zuid loop je er zo de natuur in. Blikvanger is de Wilgenborg, de groene kathedraal, die je vanaf de A7 al kunt zien liggen.
Meer informatie

Reiderwolde

In dit 200 hectare grote natuurgebied dat grenst aan het Oldambtmeer zijn vele fiets-, wandel- en ruiterpaden aangelegd. Er loopt zelfs een permanent marathonparcours doorheen. Overal staan fruitbomen, waar je vrij van mag plukken.
Meer informatie