Ruim baan voor flora en fauna.

Natuur is overal aanwezig in Blauwestad. Rietkragen, moeras, bosschages, ruige vegetatie, wilgen- en elzenhagen en akkerland.

Met inbegrip van het Oldambtmeer en de bestaande natuurgebieden ligt Blauwestad in een natuurgebied van bijna 2.000 hectare. Een paradijs voor plant en dier, maar zeker ook voor de mens.

Kom wandelen, fietsen of varen en ontdek het zelf!

Kom wandelen, fietsen, paardrijden of varen in Blauwestad.

Er is natuurlijk volop water in Blauwestad. Maar wist je dat er ook prachtige fiets-, wandel- & ruiterpaden in en om Blauwestad zijn? Je vindt ze op de plattegrond van de recreatiekaart.

Meer natuur.

Beheer en onderhoud

Een 'netjes onderhouden' gebied is niet altijd het gebied waarin bijen, vlinders en andere dieren zich thuis voelen. In delen van Blauwestad kiezen we er daarom bewust voor om ruimte te geven aan groen, zodat het ecosysteem een gezonde balans kan behouden.
Meer informatie

Elfenbank

De Elfenbank is, naast een evenemententerrein, ook een prachtig verblijfsgebied. Vanaf het strand loop je zo de natuur in.
Meer informatie

Reiderwolde

In dit 200 hectare grote natuurgebied dat grenst aan het Oldambtmeer zijn vele fiets- en wandelpaden aangelegd. Ook is er een mooi ruiterpad. Overal staan fruitbomen, waar je vrij van mag plukken.
Meer informatie