Natuurgebied Reiderwolde.

Woongebied Het Wold ligt verscholen achter het natuurgebied Reiderwolde. In dit 200 hectare grote natuurgebied dat grenst aan het Oldambtmeer zijn vele fiets-, wandel- en ruiterpaden aangelegd. Hier kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen.

’s Ochtends vroeg zie je de reeën lopen door het bos, overdag zingen veldleeuweriken het hoogste lied en je komt hier de mooiste wilde orchideeën tegen. Overal staan fruitbomen, waar je vrij van mag plukken.

Uitkijktoren.

Het herkenningspunt van Reiderwolde is de steenrode uitkijktoren. Als je vanaf de A7 Blauwestad in rijdt, zie je die al van ver liggen. De toren staat op een stuwwal uit de ijstijd. De daarop kunstmatig aangelegde heuvel is het hoogste punt van de provincie Groningen. Vanaf de uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht over natuurgebied Reiderwolde. In de verte zie je Winschoten liggen, het Oldambtmeer en aan de horizon zelfs de windmolens in Duitsland.

Amfitheater.

Tegen de heuvel aan ligt een amfitheater. Hier worden theatervoorstellingen gegeven, maar het is ook een plek voor afscheidsceremonies vanuit de natuurbegraafplaats aan de zuidkant van de heuvel. De natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk en vormt één geheel met de rest van het natuurgebied. Meer informatie vind je op de website van Natuurbegraven.

Ontdek Reiderwolde zelf.

Meer weten over de recreatiemogelijkheden in het gebied? Bekijk de folder met uitgebreide plattegrond van fietspaden, voetpaden en ruiterpaden of kijk op de speciale website van het natuurgebied.

Of steek over naar De Tjamme.

Direct naast Reiderwolde vind je nog een prachtig natuurgebied: De Tjamme. Dit ongerepte stukje natuur tussen Beerta en Finsterwolde is volledig afgesloten voor mensen, maar je kunt er wel heerlijk omheen wandelen of fietsen. De Tjamme bestaat uit bos, graslanden en een groot moerasgebied. Je vindt hier dan ook heel veel soorten vogels. Schotse Hooglanders zorgen voor het bijhouden van de plantengroei in het gebied.

Sinds het najaar van 2021 is er een pontje dat de natuurgebieden Reiderwolde en De Tjamme met elkaar verbindt voor fietsers en wandelaars.