Geplaatst op: 21 januari 2020

Op 20 januari maakte Jeroen Helmers, fotograaf en bewoner van Blauwestad, deze fantastische dronebeelden van de aanleg van de Blauwe Loper.

Hier is al goed te zien wat voor lengte de brug gaat “overbruggen”!

Er is gestart met de werkzaamheden in de groene zone (NNN), zodat daar de rust is weergekeerd als het broedseizoen begint.

De komende weken worden de contouren van de brug steeds beter zichtbaar als er gestart wordt met de aanleg van de betonpalen en fundatie. De eerste heipalen worden volgende week al geslagen.

Direct aanwonenden zijn inmiddels per brief geformeerd dat de aannemer start met de aanvoer van zand voor de bouw van de brug. Deze planning is inmiddels 1 week doorgeschoven. De planning van de werkzaamheden van de aannemer kan wijzigen door onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer.

Ander nieuws.

  • Inhijsen brugdeel boven Winschoterdiep

    Geplaatst op: 20 oktober 2020

    Het tweede spannende moment in de bouw van de Blauwe Loper komt eraan: het inhijsen van de beweegbare brug boven het Winschoterdiep. Dat gebeurt op woensdag 21 oktober, vanaf 08.00 uur ’s ochtends... Lees verder

  • Derde nieuwsbrief Blauwe Loper

    Geplaatst op: 25 juni 2020

    Nadat de aannemer in november 2019 met de eerste voorbereidende werkzaamheden is begonnen zijn de werkzaamheden voor de bouw van de Blauwe Loper inmiddels ver gevorderd. In deze nieuwsbrief lees je de stand... Lees verder