Geplaatst op: 21 januari 2020

Op 20 januari maakte Jeroen Helmers, fotograaf en bewoner van Blauwestad, deze fantastische dronebeelden van de aanleg van de Blauwe Loper.

Hier is al goed te zien wat voor lengte de brug gaat “overbruggen”!

Er is gestart met de werkzaamheden in de groene zone (NNN), zodat daar de rust is weergekeerd als het broedseizoen begint.

De komende weken worden de contouren van de brug steeds beter zichtbaar als er gestart wordt met de aanleg van de betonpalen en fundatie. De eerste heipalen worden volgende week al geslagen.

Direct aanwonenden zijn inmiddels per brief geformeerd dat de aannemer start met de aanvoer van zand voor de bouw van de brug. Deze planning is inmiddels 1 week doorgeschoven. De planning van de werkzaamheden van de aannemer kan wijzigen door onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer.

Ander nieuws.

  • Artikel Dagblad van Het Noorden

    Geplaatst op: 28 februari 2020

    De Blauwe Loper, de 800 meter lange fiets- en wandelbrug tussen Winschoten en Blauwestad, kan mogelijk al voor de kerst in gebruik worden genomen... Lees verder

  • Artikel Groninger Internet Courant

    Geplaatst op: 18 februari 2020

    De provincie Groningen krijgt de langste fietsbrug van Europa. De bouw van deze 800 meter lange fiets- en voetgangersbrug tussen Winschoten en Blauwestad, genaamd Blauwe Loper, is gestart. In januari werden de eerste... Lees verder