Geplaatst op: 7 oktober 2021

Bijzonder bezoek woensdagmiddag op het Projectbureau Blauwestad. De bedenkers van Blauwestad kwamen op uitnodiging van gedeputeerde Tjeerd van Dekken kijken hoe hun idee uit 1989 nu echt tot leven komt. Samen met wethouder Erich Wünker en René Perton maakten ze een tour door het gebied.

Wim Haasken, destijds werkzaam bij het Ministerie van Landbouw, bedacht het plan om het gebied onder water te zetten. Samen met architect Jan Timmer presenteerde hij de plannen op het provinciehuis. De rest is geschiedenis. Het Oldambtmeer kwam er in 2005 en na jarenlange crisis op de woningmarkt is Blauwestad nu aan het bloeien als nooit tevoren.

Het artikel gaat verder na de foto

Van links naar rechts: Wim Haasken, Tjeerd van Dekken, René Perton, Jan Timmer, Marc van Zanten en Erich Wünker

Bustour door Blauwestad

En dat konden de mannen met eigen ogen zien tijdens een bustour door Blauwestad, die eindigde in de Buitenwerkplaats. Daar vertelde gebiedsregisseur Marc van Zanten hoe het Projectbureau Blauwestad de samenwerking met de omgeving zoekt en in de verschillende projecten aandacht heeft voor duurzame inzetbaarheid van mensen, hergebruik van materialen en het bevorderen van biodiversiteit. Dat leidde eerder dit jaar tot het winnen van de Duurzaamheidsaward van de Provincie Groningen.

Vanuit de Buitenwerkplaats wandelde het gezelschap tenslotte over de Pieter Smitbrug via het evenemententerrein terug naar het Projectbureau.

RTV Noord deed verslag van het bezoek: Bedenkers Blauwestad: ‘Wij hebben nooit aan het plan getwijfeld’

Wim HaaskenWim Haasken in het artikel van RTV Noord:

“Ik zie prachtige woningen, een haven en allemaal bootjes. Dit zat in mijn hoofd. En als ik dat nu zo zie, dan kan ik niet ontkennen dat dat een trots gevoel geeft.”

Ander nieuws.

 • Kerstsluiting Projectbureau Blauwestad

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Nooit eerder verkochten we zo veel kavels en projectwoningen in Blauwestad als het afgelopen jaar. Daar zijn we natuurlijk superblij mee, maar het heeft ook het nodige gevraagd van onze medewerkers op het... Lees verder

 • Blauwestad bouwt

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Met de teller op maar liefst 145 zijn er het afgelopen jaar meer kavels verkocht dan ooit tevoren in Blauwestad. Prachtige cijfers, maar in het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag vertellen... Lees verder

 • Nieuwjaarsduik Oldambtmeer 2022 afgelast

  Geplaatst op: 13 december 2021

  Stond jij al te trappelen om het nieuwe jaar straks weer te beginnen met een frisse duik in het Oldambtmeer? Helaas, opnieuw heeft organisator GZVW, de zwemvereniging uit Winschoten, moeten besluiten de Nieuwjaarsduik... Lees verder