Geplaatst op: 21 december 2023

Met alle nattigheid van de afgelopen tijd was het nog even spannend of het zou lukken, maar jawel: de Beekjuffer is klaar voor gebruik! In de loop van de dag wordt de brug opengesteld voor verkeer. Vanaf dat moment kan iedereen gebruikmaken van de nieuwe brug. Het verkeer naar woongebied De Wei hoeft dan niet langer om te rijden via de Wynedasingel.

Rijd voorzichtig

Zeker de komende tijd is het nog wel even opletten geblazen. De bermen zijn door de weersomstandigheden nog niet berijdbaar en onbegroeid. De aannemer plaatst daarom schildjes langs de weg om goed zichtbaar te maken waar de berm begint. Voorzichtig rijden is dus het advies. Sowieso, omdat de Beekjuffer in de 30 kilometer-zone ligt.

Officiële opening in 2024

Het duurt trouwens nog even voordat je met je bootje onder de brug door kan varen. De tijdelijke bypass naast de Beekjuffer wordt pas in het nieuwe jaar verwijderd. Mooi op tijd voor de start van het vaarseizoen 2024. De Beekjuffer zal officieel geopend als de nieuwe vaarverbinding klaar is.

Ander nieuws.

  • Zwerfvuilactie door bewoners Blauwestad een succes

    Geplaatst op: 23 april 2024

    Happen, stappen en opruimen. Dat was het motto voor de eerste zwerfvuilactie, georganiseerd door de werkgroep Groenlingen van de Bewonersbelangen Blauwestad. Afgelopen zaterdagmiddag gingen zo’n 35 enthousiastelingen op pad om Blauwestad een stukje... Lees verder