Geplaatst op: 29 augustus 2022

Zaterdagavond trakteerde Theater Tol uit Antwerpen een paar duizend bezoekers van het Waterbei-festival op een betoverend mooie show bij de Wilgenborg in Blauwestad. Op rondfietsende stellages en hangend aan een grote ring die werd opgetakeld door een metershoge kraan dansten, zongen en vertelden de theaterkunstenaars hun liefdesverhaal ‘Pedaleando Hacia el Cielo’ oftewel Fietsen naar de Hemel.

File op de Pieter Smitbrug

Er waren heel wat mensen toegestroomd naar Blauwestad. Met de auto, maar ook te voet en met de fiets. Het was dus file lopen op de Pieter Smitbrug die in de aanloop naar het straattheaterfestival al een week lang feestelijk verlicht was. Nadat burgemeester Cora-Yfke Sikkema iedereen welkom had geheten en de duisternis was ingevallen, begon de voorstelling. Een spectaculaire mix van zang, live muziek, dans, beeldprojecties, lichteffecten en acrobatiek, afgesloten met een vuurwerkshow langs de oevers van het Oldambtmeer.

Voor wie het gemist heeft (en voor iedereen die nog even wil nagenieten) – gelukkig hebben we de foto’s nog:

Pieter Smitbrug in de spotlight.

De Pieter Smitbrug, vernoemd naar de in 2018 plotseling overleden burgemeester van de gemeente Oldambt, verbindt Blauwestad en Winschoten. Toen de 800 meter lange fiets- en voetgangersbrug anderhalf jaar geleden officieel in gebruik genomen werd, zaten we midden in een lockdown. Geen groot feest dus bij de opening. De afsluiting van het Waterbei-festival in Blauwestad was alsnog een mooie gelegenheid om de verbinding tussen Winschoten en Blauwestad een week lang letterlijk in de spotlight te zetten.

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder