Geplaatst op: 26 februari 2024

Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon. Maar liefst 1.200 hardlopers en wandelaars wisten de weg naar Blauwestad te vinden.

Vroege start voor de lange afstand vreters

Vanaf half 9 konden de wandelaars van de 20 kilometer op pad vanuit de grote tent op het evenemententerrein aan de Elfenbank. De wandelroute voerde hen door de natuurgebieden Reiderwolde en de Tjamme, en via Finsterwolde, langs woongebied Het Riet en de Ekamperweg weer terug naar het centrum van Blauwestad.

Maar voordat het zover was, konden de wandelaars van de 10 kilometer vanaf 11 uur van start. Ook voor de lopers van de marathon klonk het startschot om 11 uur. Een route van 42,2 kilometer langs de verschillende woongebieden van Blauwestad en om het Oldambtmeer.

Aan het eind van de ochtend was het de beurt aan de jeugd. Toegejuicht door het publiek in het Havenkwartier van Blauwestad renden zij 500 meter, 1 of 2 kilometer.

Nat pak voor de kortere afstanden

De lopers van de halve marathon en de 10 kilometer gingen van start om half 2, de 5 kilometer-lopers nog iets later. Waar veel wandelaars inmiddels droog de finish hadden weten te bereiken, hadden deze hardlopers iets minder geluk met het weer. Voor hen werd het nog even flink blaauwbekken, met regen en zelfs een hagelbui. Met recht een Blaauwbekmarathon dus.

De winnaar van de Blaauwbekmarathon wist de finish nog net voordat het begon te regenen te bereiken. Michaël Smit uit Winschoten legde het parcours af in 2 uur, 47 minuten en 7 seconden. Daarmee liet hij 94 andere lopers achter zich. Gefeliciteerd Michaël!

Blaauwbekmarathon in beeld.

Meer foto’s vind je op de website van Oldambtnu.nl en op de socials.

Ander nieuws.