Geplaatst op: 22 september 2020

De Blauwe Loper nadert zijn voltooiing. Komend weekend worden de brugdelen boven de snelweg geplaatst. De brug over de A7 is 42 meter lang en weegt maar liefst 90 ton. Het gevaarte wordt via het water aangevoerd. Een mijlpaal die ook in de media niet onopgemerkt blijft.

Dagblad van het Noorden

Op de website van het Dagblad van het Noorden lezen we dat gedeputeerde Fleur Gräper vrolijke berichtjes op social media ontving toen ze foto’s plaatste van de aanleg van de Blauwe Loper: “Wauw! Prachtig. Een icoon om trots op te zijn.”

Volgens de provincie pakt aannemerscombinatie Strukton Civiel Noord & Oost en Oosterhof Holman Beton de aanleg goed aan. “Er is vlot geschakeld naar de wereld van 1,5 meter. Daardoor is er geen vertraging. Natuurlijk moet je straks de eindafrekening afwachten, maar ik heb geen aanwijzingen dat er dingen spelen”, aldus Gräper.

Lees het hele artikel online: Oldambt steelt de show met de langste brug voor fietsers en voetgangers in Europa. ‘Wow, prachtig!’

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

 

Website RTV Noord

Op de website van RTV Noord lezen we dat de gemeente iedereen verzoekt om vrijdagnacht gewoon thuis te blijven:

“Het gebeurt ‘s nachts, er zijn werkzaamheden en we hebben nog steeds te maken met corona. Dus wij hopen dat mensen niet naar de werkzaamheden toe komen, maar gewoon thuis blijven.”

Om ervoor te zorgen dat inwoners toch kunnen zien wat er allemaal gebeurt, denkt de gemeente Oldambt na over het (live) uitzenden van de aanleg via bijvoorbeeld social media. Dat moet in de loop van deze week duidelijk worden.

Lees het hele artikel: Enorme klus: snelweg afgesloten voor bouw langste fietsbrug van Europa

Ander nieuws.