Geplaatst op: 13 juni 2023

Door de aanhoudende warmte daalt het waterpeil van het Oldambtmeer momenteel met een halve centimeter per dag. Om ervoor te zorgen dat we voldoende diepgang houden in het meer, is besloten de komende dagen water in te laten via het Winschoterdiep. Op die manier kunnen we blijven recreëren op het Oldambtmeer.

Stremming van woensdag 18.00 uur tot zaterdag 9.00 uur en van zaterdag 19.00 tot zondag 10.00 uur

Van woensdag 14 juni om 18.00 uur ’s avonds tot zaterdag 17 juni om 9.00 uur is de Blauwediepsluis daarom gestremd voor alle vaarverkeer. Om nog wat extra water in te laten is besloten om ook van zaterdagavond 19.00 uur tot zondagochtend 10.00 uur de sluizen te openen.

Het water dat via het Winschoterdiep wordt ingelaten, komt oorspronkelijk vanuit het IJsselmeer. De laatste keer dat er op deze manier water is ingelaten in het Oldambtmeer is twee jaar geleden. We hanteren in het Oldambtmeer een zomer- en een winterpeil. Het zomerpeil is -0,45 meter, het winterpeil -0,65 meter.

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder