Geplaatst op: 6 oktober 2021

Hoe Blauwestad tóch nog een succes werd, dat hoor je vandaag in de podcast van NRC. Journalist Mark Middel, zelf afkomstig uit Groningen, vertelt hoe Blauwestad van prestigeproject tot mislukking tot uiteindelijk alsnog een succes uitgroeide. En hoe de coronacrisis het in een stroomversnelling heeft gebracht.

Het bezoek van NRC aan Blauwestad resulteerde deze zomer al in een uitgebreid artikel over het “Venetië van het Noorden”. En nu is er dus ook deze podcast om datzelfde verhaal te beluisteren. In de podcast gaat Middel in gesprek met ondernemer Geert Jan Molema, die de switch maakte van boerderij naar jachthaven. Samen met collega-journalist Geertje Tuenter concludeert Middel dat “Blauwestad de coronacrisis nodig had om weer tot leven te komen”. En dat nadat het bijna ten onder was gegaan aan de crisis in 2008. “De ene crisis is de andere niet.”

Beluister de podcast NRC vandaag

Ander nieuws.

  • Zwerfvuilactie door bewoners Blauwestad een succes

    Geplaatst op: 23 april 2024

    Happen, stappen en opruimen. Dat was het motto voor de eerste zwerfvuilactie, georganiseerd door de werkgroep Groenlingen van de Bewonersbelangen Blauwestad. Afgelopen zaterdagmiddag gingen zo’n 35 enthousiastelingen op pad om Blauwestad een stukje... Lees verder