Geplaatst op: 31 augustus 2020

Gebiedsregisseur Marc van Zanten vertelt

In Blauwestad heb je alle ruimte om te wonen, te recreëren en van de natuur te genieten. Maar er is ook ruimte voor sociale projecten. In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 29 augustus jl. vertelt gebiedsregisseur Marc van Zanten hoe hij een extra, sociale, invulling geeft aan zijn taak als onderhoudsman van Blauwestad.

Co-werkers vanuit de sociale dienst, reclassering en groen-opleidingen

Marc van Zanten begon in 2015 als vrijwilliger bij Xpeditie Blauwestad en is eigenlijk nooit meer uit het gebied vertrokken. De provincie bood hem een contract aan als onderhoudsman en zo zorgt hij er nu al jaren voor dat Blauwestad er piekfijn bij ligt. Dat doet hij samen met een team van co-werkers vanuit de sociale dienst, reclassering en groen opleidingen. Het zijn vaak mensen met een uitkering, drop-outs, jongeren die hun plek nog niet hebben gevonden in de maatschappij.

Van Zanten neemt ze mee en gaat gewoon aan het werk; grasmaaien, onderhoud van bomen, schilderen, de boot schoonmaken, stranden opruimen … Die aanpak geeft mensen letterlijk de ruimte en helpt ze om hun plek weer te vinden. Van Zanten:

“Ik ben geen sociaal werker, maar iemand een duwtje in de rug geven is fantastisch. Ik vind dat gewoon fijn om te doen.”

Ook gedeputeerde Tjeerd van Dekken is enthousiast over de samenwerking met verschillende instellingen:

“Veel jongeren die het moeilijk hebben, leiden een geïsoleerd bestaan. Ik vind het goed dat wij in een bijzondere omgeving en in alle geborgenheid iets voor ze kunnen betekenen.”

Lees het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden:

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

Ander nieuws.