Geplaatst op: 31 augustus 2020

Gebiedsregisseur Marc van Zanten vertelt

In Blauwestad heb je alle ruimte om te wonen, te recreëren en van de natuur te genieten. Maar er is ook ruimte voor sociale projecten. In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 29 augustus jl. vertelt gebiedsregisseur Marc van Zanten hoe hij een extra, sociale, invulling geeft aan zijn taak als onderhoudsman van Blauwestad.

Co-werkers vanuit de sociale dienst, reclassering en groen-opleidingen

Marc van Zanten begon in 2015 als vrijwilliger bij Xpeditie Blauwestad en is eigenlijk nooit meer uit het gebied vertrokken. De provincie bood hem een contract aan als onderhoudsman en zo zorgt hij er nu al jaren voor dat Blauwestad er piekfijn bij ligt. Dat doet hij samen met een team van co-werkers vanuit de sociale dienst, reclassering en groen opleidingen. Het zijn vaak mensen met een uitkering, drop-outs, jongeren die hun plek nog niet hebben gevonden in de maatschappij.

Van Zanten neemt ze mee en gaat gewoon aan het werk; grasmaaien, onderhoud van bomen, schilderen, de boot schoonmaken, stranden opruimen … Die aanpak geeft mensen letterlijk de ruimte en helpt ze om hun plek weer te vinden. Van Zanten:

“Ik ben geen sociaal werker, maar iemand een duwtje in de rug geven is fantastisch. Ik vind dat gewoon fijn om te doen.”

Ook gedeputeerde Tjeerd van Dekken is enthousiast over de samenwerking met verschillende instellingen:

“Veel jongeren die het moeilijk hebben, leiden een geïsoleerd bestaan. Ik vind het goed dat wij in een bijzondere omgeving en in alle geborgenheid iets voor ze kunnen betekenen.”

Lees het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden:

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

Ander nieuws.

 • Bijzondere proeftuin voor blauwe gewassen

  Geplaatst op: 3 mei 2021

  Onze gebiedsregisseur Marc van Zanten zoekt graag de samenwerking met mensen uit de omgeving op. Dat leidt vaak tot bijzondere projecten. Vlakbij zijn werkplaats bijvoorbeeld, direct naast de Pieter Smit-brug, ligt een perceel... Lees verder

 • Bessen planten in Blauwestad

  Geplaatst op: 19 april 2021

  Afgelopen woensdag werd door leerlingen van de Maranathaschool een bessenbos aangeplant in Blauwestad, vlakbij de Wilgenborg. De geplante aalbessen, kruisbessen, bramen en frambozen zijn een cadeau van boomkweker Kloosterhuis uit Winschoten. Als dank... Lees verder

 • Pieter Smitbrug een plaatje

  Geplaatst op: 30 maart 2021

  De Pieter Smitbrug is sinds 1 februari open voor fietsers en wandelaars. Door corona werd het helaas geen grootse opening. Maar om iedereen toch te laten zien dat de langste fiets- en wandelbrug... Lees verder