Geplaatst op: 31 augustus 2020

Gebiedsregisseur Marc van Zanten vertelt

In Blauwestad heb je alle ruimte om te wonen, te recreëren en van de natuur te genieten. Maar er is ook ruimte voor sociale projecten. In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 29 augustus jl. vertelt gebiedsregisseur Marc van Zanten hoe hij een extra, sociale, invulling geeft aan zijn taak als onderhoudsman van Blauwestad.

Co-werkers vanuit de sociale dienst, reclassering en groen-opleidingen

Marc van Zanten begon in 2015 als vrijwilliger bij Xpeditie Blauwestad en is eigenlijk nooit meer uit het gebied vertrokken. De provincie bood hem een contract aan als onderhoudsman en zo zorgt hij er nu al jaren voor dat Blauwestad er piekfijn bij ligt. Dat doet hij samen met een team van co-werkers vanuit de sociale dienst, reclassering en groen opleidingen. Het zijn vaak mensen met een uitkering, drop-outs, jongeren die hun plek nog niet hebben gevonden in de maatschappij.

Van Zanten neemt ze mee en gaat gewoon aan het werk; grasmaaien, onderhoud van bomen, schilderen, de boot schoonmaken, stranden opruimen … Die aanpak geeft mensen letterlijk de ruimte en helpt ze om hun plek weer te vinden. Van Zanten:

“Ik ben geen sociaal werker, maar iemand een duwtje in de rug geven is fantastisch. Ik vind dat gewoon fijn om te doen.”

Ook gedeputeerde Tjeerd van Dekken is enthousiast over de samenwerking met verschillende instellingen:

“Veel jongeren die het moeilijk hebben, leiden een geïsoleerd bestaan. Ik vind het goed dat wij in een bijzondere omgeving en in alle geborgenheid iets voor ze kunnen betekenen.”

Lees het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden:

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

Ander nieuws.

 • Nieuwjaarsduik Oldambtmeer 2021 afgelast

  Geplaatst op: 19 november 2020

  Na vijf opeenvolgende jaren is het inmiddels een traditie te noemen: de nieuwjaarsduik in het Oldambtmeer. Toch zal het nog even duren voordat de bikkels onder ons het nieuwe jaar met een frisse... Lees verder

 • Bessen plukken voor een groene toekomst

  Geplaatst op: 13 oktober 2020

  Eind september zag het rood in Blauwestad. Langs de Hoofdstraat staan rijen lijsterbessen en die hingen vol met rode bessen, rijp voor de pluk. André Wijnstra, die zelf in Blauwestad woont en werkt... Lees verder

 • Blauwestad bloeit

  Geplaatst op: 12 oktober 2020

  Je zou het misschien niet direct verwachten tijdens de coronacrisis, maar Blauwestad groeit en bloeit als nooit tevoren. Niet alleen de kavels en projectwoningen gaan als warme broodjes, ook de openbare ruimte ontwikkelt... Lees verder