Geplaatst op: 28 februari 2020

Met de kerstboom over de brug

Gisteren is de bouw van de Blauwe Loper, de langste fiets- en wandelbrug van Europa, officieel van start gegaan. Een extra feestelijk moment, want het lijkt erop dat de brug zelfs iets eerder klaar zal zijn dan gepland. Mogelijk kan de brug al vóór de kerst in gebruik genomen worden. Het project verloopt tot dusver voorspoedig.

Bouwborden onthuld

Hoewel de voorbereidende werkzaamheden al een tijdje bezig zijn, werden gistermiddag de bouwborden onthuld, om de start van de bouw officieel te markeren. In aanwezigheid van Groninger gedeputeerde Fleur Gräper, wethouder Bard Boon en enkele inwoners van Parkwijk in Winschoten werd ook de ‘eerste cementbodem’ aangebracht.

In de krant

Het Dagblad van het Noorden doet vandaag verslag van de openingsactiviteiten en blikt ook alvast vooruit naar het spannende moment waarop de houten brug per ponton wordt aangevoerd vanuit Kampen, om daarna over het Winschoterdiep en de A7 getakeld te worden.

René Perton verwacht een positief effect op de verkoop van kavels: “We krijgen nu al veel vragen van mensen over de infrastructuur tussen Winschoten en Blauwestad. Zo’n snelle verbinding kan mensen over de drempel helpen.”

Lees het volledige artikel in de digitale versie van het Dagblad van het Noorden of bekijk het artikel in de krant:

in de krant

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

 

MEER NIEUWS OVER DE BLAUWE LOPER

Ander nieuws.