Geplaatst op: 1 november 2022

Sinds gisteren wordt er gedurende twee weken gewerkt aan het aanleggen van een bypass in de Hoofdstraat. Deze bypass maakt het mogelijk om begin volgend jaar te starten met de bouw van de Beekjuffer. Deze nieuwe brug komt op de plek waar nu een dam in het water ligt. Met de komst van de Beekjuffer krijgt Blauwestad een extra vaarroute.

Omleidingsroute tijdens bouw Beekjuffer

De bypass wordt parallel aan de huidige dam gecreëerd. Zie het kaartje hieronder. Zodra de bouw van de brug gaat beginnen, zal het wegverkeer over de Hoofdstraat worden omgeleid via de Bovist en de nieuwe bypass. Om dat verkeer in goede banen te leiden, wordt nu alvast een deel van de Bovist opnieuw geasfalteerd.

Tijdelijke wegafsluitingen

Daarom is van 7 tot en met 11 november de Bovist vanaf de kruising met de Cantharel tot aan de aansluiting met de nieuwe bypass afgesloten voor verkeer. De Hoofdstraat en de Cantharel blijven gewoon toegankelijk tijdens de werkzaamheden. Ook fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad van de Pieter Smitbrug naar de Hoofdstraat.

Vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Projectbureau Blauwestad via info@blauwestad.nl

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder