Geplaatst op: 22 januari 2024

De laatste Blaauwbekmarathon werd gelopen in 2019. Op zaterdag 24 februari a.s. maakt dit hardloopevenement in Blauwestad zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet alleen dichter bij de finish, maar ook dichter bij de mooie natuur van Blauwestad. Het gezellige landschap en de leuke paden langs het meer maken Blauwestad perfect voor jouw volgende (hard)loopavontuur.”

Terug van weggeweest

De Blaauwbekmarathon werd voor het eerst georganiseerd in 2015. Maar liefst 173 lopers wisten toen de ijzel en kou te trotseren en verschenen aan de start, op de atletiekbaan van AV Aquilo in Winschoten. De route van zowel de halve als de hele marathon liep langs het Oldambtmeer. De Blaauwbekmarathon werd een jaarlijks terugkerend evenement tot en met 2019. En nu wordt het evenement dus nieuw leven ingeblazen.

Voor elke sportieveling wat wils

De Blaauwbekmarathon nodigt alle enthousiaste hardlopers, wandelaars en jonge atleten uit om mee te doen. Of je nou een echte hardloper bent of net begint, er is een afstand voor iedereen. Je kunt kiezen uit 5 km, 10 km, 21,1 km en de volledige marathon van 42,2 km. Hou je meer van wandelen? Dat kan ook! Kies tussen 10 km of een extra uitdagende 20 km. En natuurlijk wordt er ook gedacht aan de jongste deelnemers, met speciale afstanden, zodat ze vol energie de dag kunnen beginnen en lekker sportief kunnen genieten.

Afstanden en starttijden

Voor alle praktische informatie, zoals afstanden en starttijden kun je terecht op de Blaauwbek-website. Daar kun je je ook inschrijven tot uiterlijk 16 februari om 23.59 uur.

 

Ander nieuws.