Geplaatst op: 7 september 2023

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting was gisteren op werkbezoek in de provincie Groningen. Hij liet zich bijpraten over onder meer de woningbouwopgave, de versterkingsopgave en verduurzamingsmaatregelen. Na een bezoek aan de gemeentes Groningen, Eemsdelta en Veendam sloot hij zijn toer door het Ommeland af in Blauwestad.

Ruimte om te groeien

In het projectbureau vertelde René Perton de minister over de geschiedenis van Blauwestad. En over de enorme groei die het gebied de laatste jaren heeft doorgemaakt. De minister zei dat de tijd van krimp in Oost-Groningen inderdaad voorbij is. Hier is ruimte om te groeien. Samen werd er geconstateerd dat er in Blauwestad kansen liggen om de woningbouw op korte termijn te versnellen en te vergroten.

Een boodschap die wethouders Gert Engelkes en Erich Wünker graag beamen: “We kunnen hier gewoon door met bouwen. Er is ruimte en we hebben de ambitie. Daar profiteren ook de omliggende dorpen van.”

Lees ook wat de media berichten over het werkbezoek, na de foto

Vanaf de uitkijktoren kon de minister vervolgens goed zien hoe uitgestrekt het Blauwestadgebied is. Hier ging hij ook kort in gesprek met een aantal enthousiaste bewoners. Daarna stapte het gezelschap op de fiets voor een korte rondrit door het Havenkwartier. Langs de Pieter Smitbrug, de Wilgenborg en de steigerbrug keerden ze weer terug naar het projectbureau, waar de minister de pers te woord stond.

Het artikel gaat verder na de foto

Woondeal Groningen

Het bezoek van de minister komt voort uit de woondeal die in februari is ondertekend. Het Rijk, provincie en de gemeenten sloten toen een akkoord over de bouw van 28.500 woningen in de provincie Groningen voor 2030. Gisteren werd duidelijk dat de Tweede Kamer geen enkel Gronings dossier ‘controversieel’ heeft verklaard. Ook de woningbouwplannen van de minister gaan dus niet in de ijskast totdat er een nieuw kabinet aantreedt.

Het artikel gaat verder na de foto

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken, wethouder Gert Engelkens, demissionair minister Hugo de Jonge, wethouder Erich Wünker, hoofd projectbureau René Perton en directeur Johan Koopmans

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder