Geplaatst op: 29 juli 2021

De zelfbedieningsbrug de Dwergjuffer is wegens vandalisme voor onbepaalde tijd gestremd voor vaarverkeer. Gisternacht hebben vandalen onder meer de bedieningskast gesloopt, de slagboom ontzet en alle bedrading losgetrokken. Ook een openbare verlichtingsmast moest eraan geloven.

Bediening niet mogelijk

De schade is dermate groot, dat het wel even zal duren voordat we alle schade hebben kunnen herstellen. De komende tijd is het dus niet mogelijk om de brug te bedienen. Erg vervelend voor bewoners van Het Riet die de route graag gebruiken om met de zeilboot het Oldambtmeer op te varen.

Wel toegankelijk voor wegverkeer

De brug blijft gelukkig wel toegankelijk voor fietsers en wandelaars. En sloepjes, kano’s, rubberboten e.d. kunnen er natuurlijk gewoon onderdoor blijven varen.

Iets gezien? Laat het ons weten

Wij gaan aangifte doen van de vernielingen. Heb je zelf iets gezien of heb je informatie over wat er precies gebeurd is en wil je ons helpen? Laat het ons weten via info@blauwestad.nl (of meld het bij de politie in Winschoten). Je reactie wordt vanzelfsprekend discreet behandeld.

Foto’s van de vernielingen:

   

Ander nieuws.

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder

  • Kerstvakantie voor projectbureau Blauwestad

    Geplaatst op: 20 december 2023

    Ook wij genieten van de kerstvakantie. Daarom is ons projectbureau gesloten van donderdag 21 december 14.00 uur tot en met zondag 7 januari. Telefonisch zijn we niet bereikbaar en mails worden beantwoord na... Lees verder