Geplaatst op: 17 mei 2022

De bewoners van woongebied Het Park zitten vol goede ideeën. Naast de vorig jaar geopende Natuurspeelplek de Fruitgaard is er nu ook een eigen fietscrossbaantje. Ook deze nieuwe speelplek voor de kinderen uit de woonwijk is er gekomen dankzij een initiatief van de bewoners zelf.

Veilig spelen

De directe aanleiding was trouwens die nieuwe natuurspeelplek. Daarin staan ook wat grotere speeltoestellen, zoals een tokkelbaantje. Het bijbehorende heuveltje was al snel in trek bij de wat oudere kinderen die hem gebruikten om met de fiets op en af te rijden. Daardoor werd het tokkelbaantje zelf minder gebruikt en ontstonden er soms onveilige situaties voor spelende kinderen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Van idee naar ontwerp tot realisatie

De dochter van een van de bewoners van Het Park kreeg gelukkig een goed idee: “Kunnen we niet een fietscrossbaantje laten aanleggen?” Met dat verzoek stapte de vereniging Bewonersbelangen Blauwestad naar het projectbureau. Collega Lennert Jocker vertelt hoe het fietscrossbaantje er uiteindelijk ook echt kwam:

“We hebben de kinderen gevraagd zelf een ontwerp te maken voor een crossbaantje in hun park. Met een paar kleine aanpassingen en een wat eenvoudiger opzet is het uiteindelijk gelukt om, samen met lokale aannemers, dit fietscrossbaantje te realiseren. Het was vooral een kwestie van wat grondwerk en een goede laag grint. Hier en daar hebben we nog wat extra groen aangeplant, zodat het baantje een beetje aan het zicht van de bewoners wordt onttrokken.”

Enthousiaste reacties

Afgelopen zondag werd het crossbaantje in gebruik genomen tijdens een burgerparticipatiedag in Het Park. Van de bewoners kregen we al enthousiaste reacties:

“Het crossbaantje is erg in trek bij de jeugd. Ze zijn super enthousiast.”

Foto’s: José van Atten

Ander nieuws.