Geplaatst op: 7 juni 2021

Corona blijkt een onverwachte aanjager voor Blauwestad. Veel bezoekers die het gebied ontdekken op vakantie in eigen land, keren er terug. En dat steeds vaker ook om er te wonen. Zo kunnen we lezen in het Dagblad van het Noorden vandaag.

Extra kavels

In het artikel vertelt René Perton van het Projectbureau dat er vanuit alle hoeken van het land aanvragen binnenkomen, zelfs van over de grens. Om aan alle vraag te kunnen voldoen, wordt er opgeschaald met extra kavels.

Toerisme steeds meer gewicht in de schaal

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken licht toe dat wonen in het Blauwestadgebied nu gelijk opgaat met de economie en werkgelegenheid. Want ook het toerisme legt steeds meer gewicht in de schaal. Eerder deze maand berichtte het Dagblad al over een injectie van 2,5 miljoen euro die de komende jaren 5% meer toeristen naar het Blauwestadgebied moet trekken. Dat is de inzet van een investeringsprogramma van de provincie Groningen. Onderdeel van de plannen zijn een educatieve fietsroute, een nieuw fietspad, een fietspontje, nieuwe steigers voor de recreatie en een betere verbinding met Winschoten.

Lees het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden:

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder