Geplaatst op: 18 januari 2021

“Het duurde wat langer dan gedacht, maar uiteindelijk blijken het toch redelijk succesvolle projecten”

In het Dagblad van het Noorden afgelopen zaterdag een dubbele pagina over Blauwestad en Meerstad. Beide woongebieden gingen ooit met torenhoge ambities en verwachtingen van start. Toen kwam de kredietcrisis en stortte de woningmarkt in. Ook de kavelverkoop in Meerstad en Blauwestad viel vrijwel stil. Nu lijkt het tij weer gekeerd en groeien beide woongebieden als kool.

In gesprek met hoogleraar, pionier en geestelijk vader

Hoeveel woningen zijn er inmiddels gerealiseerd? Hoeveel inwoners hebben Blauwestad en Meerstad en hoeveel bruggen? Het dagblad zet alle feiten voor ons op een rijtje. En gaat in gesprek met Ed Nozeman, emeritus hoogleraar vastgoedontwikkeling aan de Rijkuniversiteit Groningen. Nozeman stelt: “Het heeft een tijd geduurd, maar uiteindelijk maken beide projecten hun beloften waar. De ambities zijn fors teruggeschroefd, maar die waren misschien ook al niet zo realistisch om mee te beginnen. Zeker niet waar het ging om de ontwikkelsnelheid.”

Richard HensenOok aan het woord komen architect, geestelijk vader en bedenker van Blauwestad Jan Timmer en Richard Hensen, een van de eerste bewoners van Blauwestad. Hensen (foto) is nog altijd blij met zijn keuze voor Blauwestad: Als waterrat zag ik het plan direct zitten. Ik ben watersporter in hart en nieren. Ik surf, ik zeil en ben ieder vrij uurtje op het water. Vroeger ging ik met mijn ouders naar de Friese meren. Nu heb ik een meer pal aan mijn huis.”

Lees het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden:

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder