Geplaatst op: 18 juli 2022

Afgelopen vrijdag werd bij de Kinderboerderij in Winschoten een nieuw recreatief fiets- en wandelpad officieel geopend door wethouder Jurrie Nieboer en gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk. Het nieuwe pad voert fietsers en wandelaars door het Stadspark via de Pieter Smitbrug naar Blauwestad. De verbinding tussen Blauwestad en Winschoten is door de aanleg van dit pad nog beter en aantrekkelijker geworden.

Van hobbels en bobbels naar comfortabel pad

Daar waar voorheen de route door het Stadspark smal was, vol met hobbels en bobbels, ligt nu een mooi en breed betonnen pad. Daarnaast is er een aansluiting gemaakt met de Pieter Smitbrug. Toeristen én inwoners fietsen en wandelen nu nog makkelijker van en naar Blauwestad en Winschoten. Naast dat het een comfortabel pad is, is het ook nog eens omgeven door mooie natuur.

Mooie, afwisselende route

De route voert door het Rosarium, waar in de zomer de rozen volop in bloei staan, een stukje Rododendronroute, het hertenkamp, de kinderboerderij, de dierenweide, voorbij de tennisbaan en de belevingsroute in het Stadspark. Genoeg te zien dus. “Ik weet zeker dat toeristen én inwoners veel gebruik gaan maken van dit pad”, aldus wethouder Jurrie Nieboer.

Onderdeel van de Investeringsagenda Ring Blauwestad

De aanleg van dit pad was het eerste onderdeel van de Investeringsagenda Ring Blauwestad, een samenwerking tussen provincie Groningen, projectbureau Blauwestad en de gemeente Oldambt met als doel Blauwestad en omgeving aantrekkelijker te maken voor toeristen en inwoners.

Jurrie Nieboer: “Er zitten nog meer fiets- en wandelpaden in het vat. Ook tussen Blauwestad en Beerta, Finsterwolde, Oostwold en Midwolda worden verbindingen aangelegd of aangepakt. Na het zien van dit pad, is de verwachting hoog, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de nog te realiseren paden minstens zo mooi en toegankelijk worden.”

Ander nieuws.