Geplaatst op: 19 april 2022

Vandaag wordt begonnen met de aanleg van een nieuw fiets-/wandelpad tussen Blauwestad en Winschoten. De route begint bij de Pieter Smitbrug en loopt door het Stadspark naar het centrum van Winschoten.

Recreatieve verbinding

Het pad wordt een recreatieve verbinding. Er worden dan ook niet overal lichtmasten geplaatst. Alleen aan het begin bij de Pieter Smitbrug en bij de oversteekplek bij de kinderboerderij aan de Bovenburen. Het fiets-/wandelpad voert langs verschillende bijzondere locaties in het park: de dierenweide, de kinderboerderij, het hertenkamp en de beeldentuin in het Rosarium van het Stadspark.

Daar waar het bestaande pad onvoldoende breed of van slechte kwaliteit is, wordt de verharding verwijderd en vervangen door beton. Ook worden langs de route van het pad enkele rustplekken opgeknapt en/of aangelegd.

Onderdeel van de Investeringsagenda Ring Blauwestad

De route is tot stand gekomen in overleg met het wijkplatform Parkwijk. De aanleg van het pad maakt onderdeel uit van de Investeringsagenda Ring Blauwestad. Deze samenwerking tussen de provincie Groningen, projectbureau Blauwestad en de gemeente Oldambt heeft als doel om Blauwestad én de omliggende dorpen aantrekkelijker te maken. Door zowel de recreatieve mogelijkheden als de voorzieningen in het gebied te verbeteren en uit te breiden.

Meer informatie over de Investeringsagenda Ring Blauwestad vind je op de website van de gemeente Oldambt.

Over 2 maanden klaar

Vandaag start Aannemerscombinatie Strukton & Oosterhof-Holman met het inrichten van het werkterrein. Vanaf volgende week wordt er begonnen met het echte werk. Als alles goed gaat, kan het nieuwe pad vanaf half juni worden gebruikt door fietsers en wandelaars.

Ander nieuws.