Geplaatst op: 27 september 2021

Vorige week zondag is het nieuwe speeltuintje in woongebied Het Park in gebruik genomen. De eerste van twee fruitpersdagen in het Park van Pomona was er een mooi moment voor. René Perton, die toch aanwezig was voor de fruitpersdag, mocht de symbolische openingshandeling verrichten. Terwijl een paar kinderen een lint vasthielden, slingerde hij er met het nieuwe kabelbaantje doorheen. Daarna was er voor alle kinderen een gratis ijsje.

Initiatief van bewoners

De speeltuin is er gekomen op initiatief van twee bewoners. In het groene woongebied was al wel een trapveldje, er stonden een paar bankjes en er was een rioolbuis om doorheen te kruipen. Maar al met al trok het meer onkruid dan spelende kinderen. De bewoners vroegen de provincie of er niet een echt speeltuintje kon komen.

Dat verzoek werd gehonoreerd. Blauwestad wil graag meer voorzieningen voor de jeugd. Bij Strand Zuid en Kievit zijn al speeltuintjes gerealiseerd, dus nog een speelplek in Het Park was een logische vervolgstap. Bureau idverde NL kreeg de opdracht een ontwerp te maken en de speelplek te realiseren. De provincie betaalt de kosten, de bewoners gaan het speeltuintje zelf beheren.

Natuurspeelplek de Fruitgaard

Net voor de zomervakantie werd met de aanleg begonnen en nu is het dus klaar: ‘Natuurspeelplek de Fruitgaard’, middenin de boomgaard van Het Park. Alle speelelementen staan symbool voor het plukproces van het fruit: een vogelnestschommel kan gebruikt worden als plukmand, een kabelbaantje voor het transport van het fruit, een glijbaan past bij het persen van het fruit en uit een waterpomp komt het resultaat: het fruitsap. Het zijn allemaal heerlijke speelplekken geworden, rondom de schuur waar bewoners bij elkaar komen. Daarnaast heeft de provincie een paar picknickplaatsen met BBQ’s aangelegd, zodat het een plek is waar jong en oud plezier aan kunnen beleven.

Het artikel gaat verder na de foto

Foto’s: José van Atten


Fruitpersdag in de herhaling

Er zijn deze dag ook heel wat pakken fruitsap door de persen gegaan. Voor iedereen die de fruitpersdag gemist heeft, komt er nog een tweede kans. Op zondag 17 oktober staat de mobiele fruitpers van Golden Raand opnieuw in het Park van Pomona.

In onze evenementenagenda lees je hoe je hiervoor kunt aanmelden.

Ander nieuws.

 • Kerstsluiting Projectbureau Blauwestad

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Nooit eerder verkochten we zo veel kavels en projectwoningen in Blauwestad als het afgelopen jaar. Daar zijn we natuurlijk superblij mee, maar het heeft ook het nodige gevraagd van onze medewerkers op het... Lees verder

 • Blauwestad bouwt

  Geplaatst op: 20 december 2021

  Met de teller op maar liefst 145 zijn er het afgelopen jaar meer kavels verkocht dan ooit tevoren in Blauwestad. Prachtige cijfers, maar in het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag vertellen... Lees verder

 • Nieuwjaarsduik Oldambtmeer 2022 afgelast

  Geplaatst op: 13 december 2021

  Stond jij al te trappelen om het nieuwe jaar straks weer te beginnen met een frisse duik in het Oldambtmeer? Helaas, opnieuw heeft organisator GZVW, de zwemvereniging uit Winschoten, moeten besluiten de Nieuwjaarsduik... Lees verder