bomen in aanplant
Geplaatst op: 6 april 2020

Herstellen van het groen

In Blauwestad worden niet alleen huizen gebouwd – momenteel wordt er ook een kwaliteitsslag gemaakt in het gebied zelf. Op een aantal plekken wordt de bestrating verbeterd, er komen nieuwe speelvoorzieningen én er worden volop bomen en planten gepoot.

De aanleiding voor de nieuwe aanplant is minder fraai: enkele honderden bomen zijn niet tot wasdom gekomen en hebben het loodje gelegd. Ze werden ruim tien jaar geleden gepoot toen ook de eerste woningen werden gebouwd. Aan het Dagblad van het Noorden vertelt René Perton van Blauwestad dat er destijds onvoldoende rekening is gehouden met de bodemstructuur:

“We hebben daarom nu uitval, maar dat gaan we herstellen. We zijn bezig met nieuwe aanplant, zowel bomen als struiken komen in het gebied. We kijken ook naar bestrating en de aanleg van speelvoorzieningen.”

Bouwen in coronatijd

Perton vertelt de krant ook dat de bouw van woningen niet stil ligt ondanks corona:

“Met enkele aanpassingen kunnen we ondanks de crisis doorwerken. Wij willen als overheid ook het goede voorbeeld geven en bedrijven aan het werk houden. Vooral ook na de crisis. Bouwend Nederland heeft een oproep gedaan om aanbestedingen de deur uit te doen en om werk te blijven creëren. Daarin slagen we tot dusver prima en zijn we ook hard mee bezig. Ook de kavelverkoop loopt nog steeds goed en de afspraken blijven binnenlopen.”

Lees het volledige artikel in het Dagblad van het Noorden:

Honderden bomen leggen het loodje in Blauwestad door slechte bodem

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder