Geplaatst op: 17 februari 2023

Op donderdag 23 februari gaat de bouw van de Beekjuffer officieel van start. Deze nieuwe brug komt op de plek waar nu een dam in het water ligt. Met de komst van de Beekjuffer krijgt Blauwestad een extra vaarroute. Om de bouwwerkzaamheden mogelijk te maken, wordt het wegverkeer vanaf maandag omgeleid via de Bovist en de tijdelijke bypass die eind vorig jaar al is aangelegd naast de dam. 

Enkel bouwverkeer voor aanleg brug via Hoofdstraat

Alleen het bouwverkeer dat bezig is met de aanleg van de brug kan de komende maanden gebruik maken van de Hoofdstraat. Alle overige wegverkeer wordt omgeleid via de Bovist. Om het verkeer in goede banen te leiden, is eind vorig jaar een bypass gecreëerd, parallel aan de huidige dam. Een deel van de Bovist is toen ook opnieuw geasfalteerd. Op het kaartje hieronder zie je hoe de omleidingsroute loopt.

Werkzaamheden tot eind 2023

De omleiding start op maandag 20 februari. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, kan de brug eind dit jaar in gebruik genomen worden.

Vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Projectbureau Blauwestad via info@blauwestad.nl

 

Ander nieuws.

  • Zwerfvuilactie door bewoners Blauwestad een succes

    Geplaatst op: 23 april 2024

    Happen, stappen en opruimen. Dat was het motto voor de eerste zwerfvuilactie, georganiseerd door de werkgroep Groenlingen van de Bewonersbelangen Blauwestad. Afgelopen zaterdagmiddag gingen zo’n 35 enthousiastelingen op pad om Blauwestad een stukje... Lees verder