Geplaatst op: 24 maart 2023

Bericht bijgewerkt op 24 maart – 14.00 uur

WERKZAAMHEDEN TIJDELIJK opgeschort

Door omstandigheden moeten we de werkzaamheden tijdelijk opschorten. We verwachten maandag 3 april de werkzaamheden te kunnen hervatten, in de paarse zone. Zodra we weer van start gaan, werken we de planning hieronder bij. Houd deze pagina dus goed in de gaten. Onze excuses voor de vertraging.

Planning werkzaamheden

Het Riet

  • Anholt 38 – 20  (geel in het kaartje):  vanaf 27 februari – week 9+10
  • Freya 1 – 16  (paars):  nieuwe planning volgt
  • Anholt 1- 19 en Freya 17 – 30  (blauw):   nieuwe planning volgt
  • Anholt 39 – 59 en Vikna 1 – 18  (rood):  nieuwe planning volgt
  • Vikna 19 – 22, Anholt 60 en Freya 31 – 47  (groen):  nieuwe planning volgt

Het Havenkwartier

  • Scheepsmeter, Misthoorn en Kaafijzer: nieuwe planning volgt  (zie tweede kaartje) 

WAAROM DOEN WE DIT?

De afgelopen jaren zijn er ondieptes ontstaan in de vaarroutes op het Oldambtmeer en in de woongebieden Het Riet en Het Havenkwartier. Deze ondieptes gaan we verwijderen. Ook de insteekhavens van de aangrenzende woningen die niet (meer) de minimale waterdiepte van 1 meter 30 hebben, kunnen tijdens deze uitdiepwerkzaamheden worden meegenomen.

Welke insteekhavens nemen we mee?

Iedereen die direct aan het vaargebied dat wordt uitgediept woont, heeft eind januari een brief ontvangen. Daarin wordt uitgelegd wanneer de eigen insteekhaven kan worden uitgediept. In de planning hierboven staat wanneer we in welke buurt aan de slag gaan.

Als je er als direct aanwonende voor zorgt dat je insteekhaven op het aangegeven moment leeg is, peilen onze onderhoudsmedewerkers de waterdiepte. Is die onvoldoende, dan diepen we de insteekhaven voor je uit.

Insteekhavens die niet leeg zijn, worden niet door ons gepeild en dus ook niet meegenomen in de werkzaamheden. Om ruimte te maken voor onze medewerkers kun je je boot tijdelijk aanmeren bij de steiger bij Paviljoen Flonk.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de uitdiepwerkzaamheden? Neem dan contact op met onze technisch manager Lennert Jocker via L.J.Jocker@provinciegroningen.nl.

ondieptes Het Riet

Overzicht van de werkzaamheden in Het Riet

 

Overzicht van de werkzaamheden in Het Havenkwartier

Ander nieuws.