Geplaatst op: 24 maart 2023

Bericht bijgewerkt op 23 juni – 10:20 uur

UPDATE 23 JUNI

De groene zone is zo goed als klaar. Daarom gaan we in de week van 25 juni starten met de werkzaamheden in Het Havenkwartier. Houd deze pagina goed in de gaten voor de laatste updates.

Planning werkzaamheden

Het Riet

  • Anholt 38 – 20  (geel in het kaartje):  vanaf 27 februari – week 9+10
  • Freya 1 – 16  (paars):  vanaf 17 april week 16
  • Anholt 1- 19 en Freya 17 – 30  (blauw):   vanaf 1 mei – week 17 + 18
  • Anholt 39 – 59 en Vikna 1 – 18  (rood):  vanaf 8 mei – week 19 t/m 23 (uitloop door feestdagen en relatief veel ondieptes)
  • Vikna 19 – 22, Anholt 60 en Freya 31 – 47  (groen):  vanaf 12 juni – week 24 t/m week 26

Het Havenkwartier

  • Scheepsmeter, Misthoorn en Kaafijzer: vanaf 26 juni – week 26 t/m week 28  (zie tweede kaartje) 

WAAROM DOEN WE DIT?

De afgelopen jaren zijn er ondieptes ontstaan in de vaarroutes op het Oldambtmeer en in de woongebieden Het Riet en Het Havenkwartier. Deze ondieptes gaan we verwijderen. Ook de insteekhavens van de aangrenzende woningen die niet (meer) de minimale waterdiepte van 1 meter 30 hebben, kunnen tijdens deze uitdiepwerkzaamheden worden meegenomen.

Welke insteekhavens nemen we mee?

Iedereen die direct aan het vaargebied dat wordt uitgediept woont, heeft eind januari een brief ontvangen. Daarin wordt uitgelegd wanneer de eigen insteekhaven kan worden uitgediept. In de planning hierboven staat wanneer we in welke buurt aan de slag gaan.

Als je er als direct aanwonende voor zorgt dat je insteekhaven op het aangegeven moment leeg is, peilen onze onderhoudsmedewerkers de waterdiepte. Is die onvoldoende, dan diepen we de insteekhaven voor je uit.

Insteekhavens die niet leeg zijn, worden niet door ons gepeild en dus ook niet meegenomen in de werkzaamheden. Om ruimte te maken voor onze medewerkers kun je je boot tijdelijk aanmeren bij de steiger bij Paviljoen Flonk.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de uitdiepwerkzaamheden? Neem dan contact op met onze technisch manager Lennert Jocker via L.J.Jocker@provinciegroningen.nl.

ondieptes Het Riet

Overzicht van de werkzaamheden in Het Riet

 

Overzicht van de werkzaamheden in Het Havenkwartier

Ander nieuws.