Geplaatst op: 23 februari 2023

Vanochtend is in Blauwestad de bouw gestart van een nieuwe brug, die de naam Beekjuffer krijgt. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Erich Wünker van gemeente Oldambt gaven het officiële startsein. De nieuwe brug wordt aangelegd in het verlengde van de Pieter Smitbrug, waar nu nog een dam in de Hoofdstraat ligt. Daarmee wordt het aantal vaarroutes in het gebied verder uitgebreid. De nieuwe brug lijkt op de Pieter Smitbrug, maar is kleiner. Architect Nol Molenaar heeft gekozen voor hetzelfde type brugleuningen en kruisvormige poten.

Tjeerd van Dekken is enthousiast: “Met de extra vaarroute die nu ontstaat, wordt Blauwestad nog aantrekkelijker om te wonen. Dat zien we ook in de verkoopcijfers. We hebben de huizenmarkt de afgelopen maanden zien veranderen. Ondanks dat is het projectbureau er vorig jaar in geslaagd 123 kavels te verkopen.”

Erich Wünker vult aan: “Om die positieve trend vast te houden, is het belangrijk om het gebied te blijven ontwikkelen. Zowel de recreatiemogelijkheden, als de verbindingen met de omgeving. Daar werken we als gemeente en provincie graag in samen.”

(Lees verder na de foto)

Architect Nol Molenaar, wethouder Erich Wünker en gedeputeerde Tjeerd van Dekken


Maanwaterjuffer

Om de nieuwe vaarroute van het Oldambtmeer naar de woongebieden straks te kunnen gebruiken, moest de steigerhouten wandel- en fietsbrug tussen Strand Zuid en Redersplein nog een draaibaar gedeelte krijgen. Dat gebeurde vorig jaar zomer. Hoogste tijd om deze brug ook een eigen naam te geven. Via social media mocht er worden gestemd. Topfavoriet bleek Maanwaterjuffer. Vanochtend namen Van Dekken en Wünker de brug officieel in gebruik.

(Lees verder na de foto)

De steigerbrug heet nu officieel Maanwaterjuffer


Omleiding verkeer over Bovist en bypass

Om de werkzaamheden aan de Beekjuffer uit te voeren, is er eind vorig jaar al een tijdelijke dam aangelegd in de Hoofdstraat. Sinds maandag worden weggebruikers via die bypass en de Bovist omgeleid, zodat de bouw van de Beekjuffer van start kan gaan. Als de werkzaamheden door Strukton en Koninklijke Oosterhof Holman volgens planning verlopen, kan de brug eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Starthandeling Beekjuffer in beeld.

 

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Erich Wünker verwelkomen iedereen op het Projectbureau

Architect Nol Molenaar vertelt enthousiast over het ontwerp van ‘zijn bruggen’ in Blauwestad

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken bedient de brug

Gedeputeerde, wethouder en architect kijken toe terwijl de brug opendraait

De eerste boot vaart door de Maanwaterjuffer

De Maanwaterjuffer wordt weer gesloten

Op weg naar de toekomstige Beekjuffer

Het bouwbord wordt onthuld

Architect Nol Molenaar, gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Erich Wünker, samen met genodigden, waaronder enkele bewoners van de Scheepsmeter

Architect Nol Molenaar, gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Erich Wünker bij het bouwbord

 

Foto’s: Jeroen Bos

Ander nieuws.