Geplaatst op: 21 april 2023

Een kajak huren, een exclusieve Franse wijn kopen, een ijsje eten of jezelf laten coachen. Het kan allemaal bij de pop-up shops in Blauwestad. Vanmiddag worden de shops geopend door wethouders Gert Engelkens en Erich Wünker vanaf hun nieuwe locatie bij Strand Zuid.

Van festival tot strand

De pop-up shops zijn al jaren een begrip in Blauwestad. Het begon ooit in 2015, met een steigerdorp van zeecontainers voor het festival Xpeditie Blauwestad. De containers kregen ook na het festival een vaste plek in het Havenkwartier en werden verhuurd aan lokale ondernemers. Zestien ondernemers zijn er sindsdien al voorbij gekomen.

Het steigerdorp van Xpeditie Blauwestad

 

Toen het project Havenmeester I werd gebouwd, verhuisden de pop-up shops naar een nieuwe locatie aan de havenboulevard. Nu er concrete plannen zijn om ook daar te gaan bouwen aan de Havenkade, zijn de tijdelijke shops voor een laatste keer verhuisd naar Strand Zuid. De plannen voor de Havenkade bieden ruimte voor kleinschalige winkels en horeca. Zodra dit gerealiseerd is, zullen de pop-up shops definitief hun deuren sluiten.

Maar zover is het nog niet. Tot die tijd vrolijken de pop-up shops van de volgende ondernemers Blauwestad op:

De Wijnprofessor

Zoek je een exclusieve, ambachtelijke Franse wijn? Dan moet je zeker even de shop van Tjidske van der Stoel bezoeken. Ze verkoopt de heerlijkste wijnen, maar vertelt je er ook graag alles over. In de shop of tijdens een wijnproeverij of -cursus. Niet voor niets heet ze de Wijnprofessor.

DEK Blauwestad

De nieuwste pop-up shop is van Diana Beers. DEK staat voor Drinken, Eten en Kayakverhuur. Dus heb je zin in een actieve dag op het Oldambtmeer? Dan ben je van harte welkom bij DEK Blauwestad. En na het watersporten kun je op het terras genieten van een hapje en een drankje.

Gelateria Casagrande

Zeg je strand, dan zeg je zon. Zeg je zon, dan zeg je ijs. En het lekkerste ijs vind je bij Gelateria Casagrande van Jur Groothuis. Helemaal op z’n plek dus op de nieuwe locatie van Strand Zuid. Schijnt de zon niet? Niet getreurd – de macarons van Casagrande schijnen ook overheerlijk te zijn.

Nuchter Coaching

De laatste container wordt bewoond door Martin Boers van Nuchter Coaching. Hij helpt organisaties te investeren in duurzame inzetbaarheid, coaching en leiderschapsontwikkeling. Of het nu is voor je persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van je team óf voor de ontwikkeling van je organisatie, Nuchter helpt.

Ander nieuws.