Geplaatst op: 26 augustus 2022

Hij doet het! De afgelopen dagen is de installatie van het draaiende gedeelte in de houten steigerbrug uitgebreid getest en gekeurd. Vanaf nu kan de brug geopend worden voor vaarverkeer. En ook al is het wachten nog op de bouw van de Beekjuffer, dit lijkt ons een mooi moment om de brug een eigen naam te geven. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Dat de brug de naam van een libel moet krijgen, staat vast. De meeste bruggen in Blauwestad zijn namelijk vernoemd naar een libelsoort. Zo hebben we al de waterjuffer, de dwergjuffer, de glazenmaker, de paardenbijter, de kanaaljuffer, de vuurjuffer, de azuurjuffer, de smaragdlibel, de watersnuffel en straks dus de beekjuffer. Maar er wonen in Nederland meer dan 70 verschillende libellensoorten. Dus welke kies je dan?

Wij vroegen onze collega’s welke naam zij het beste vinden passen bij de steigerbrug en waarom. Daarvan hebben we een top 5 gemaakt. We hebben jullie nodig om daar een winnaar uit te kiezen. Stem op jouw favoriet en word zelf ook een winnaar. Door te stemmen maak je namelijk kans op een diner voor twee bij restaurant Heerlijke Streken.

Kies jouw favoriet

Dit zijn de genomineerden (in willekeurige volgorde):

Nummer 1: de houtpantserjuffer

Met al die mensen die dagelijks over de brug wandelen of fietsen, moet die wel ‘zo sterk als een pantser’ zijn. En dat de brug van hout is, dat kan niet missen. Een mooie naam dus om te nomineren.

Nummer 2: de maanwaterjuffer

Blauwestad wordt graag vanuit de lucht gefotografeerd. Op de foto’s is prachtig te zien dat Strand Zuid de vorm van een halve maan heeft. Voeg daar het water aan toe en de maanwaterjufferbrug is geboren.

Nummer 3: de platbuik

Zo’n brug zonder leuningen, plat op het water, dat is toch duidelijk? En wie wil er nu niet met een platte buik aan het strand liggen in de zomer?

Nummer 4: de bronslibel

“Kort maar krachtig, voor de op twee na mooiste brug van Blauwestad” grapte een collega. Daar hebben wij niks meer aan toe te voegen.

Nummer 5: de noordse winterjuffer

Het mag nu nog zomer zijn, wij vinden de brug op z’n mooist in de winter. Als het vriest dat het kraakt en het Oldambtmeer één grote ijsvlakte is, dan kun je hier op de steiger gaan zitten om je schaatsen onder te binden. Een echte winterjuffer dus, die steigerbrug.

Nieuwsgierig hoe deze libellen eruitzien? Hieronder kun je ze allemaal bewonderen (foto’s: www.vlinderstichting.nl)

Stem op jouw favoriet!

Je kunt je stem uitbrengen tot en met 31 augustus via de knop hieronder. Uit alle stemmen trekken we één winnaar. Hij of zij wint een diner voor twee bij restaurant Heerlijke Streken, op loopafstand van de steigerbrug. We maken de winnaar bekend via onze socials.

Er kan niet meer gestemd worden.

Ander nieuws.