Geplaatst op: 21 augustus 2023

RTV Noord fietst deze week door de Graanrepubliek. Vandaag deden Maartje en Elwin Blauwestad aan in de derde en laatste week van Rondje Zummer. De riksja reed over de Pieter Smitbrug naar de Wilgenborg en Blauwestad. Daarna ging het tweetal verder langs het Oldambtmeer naar Beerta.  

Iedere dag vakantie

Onze eigen gebiedsregisseur en toezichthouder Marc van Zanten stond de Rondje Zummer-riksja op te wachten op de Pieter Smitbrug. Hij vertelt enthousiast over zijn werk in Blauwestad. “Ik heb iedere dag vakantie”, zegt hij. Zijn tip voor iedereen die Blauwestad wil bezoeken: de slotact van straattheaterfestival Waterbei, a.s. zaterdagavond.

Groene kathedraal

Die slotact vindt plaats op het terrein rondom de Wilgenborg, de groene kathedraal, aan de voet van de Pieter Smitbrug. Gerrit Smit vertelt Maartje en Elwin dat de Wilgenborg is gebouwd toen de bewonersverenigingen van Blauwestad gingen samenwerken. “Alle bewoners hebben een boom kunnen adopteren en die zijn in 2017 geplant”, legt hij uit. Inmiddels wordt De Wilgenborg ook als evenementenlocatie gebruikt.

Bekijk de Rondje Zummer-filmpjes op de website van RTV Noord.

Ander nieuws.

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder

  • Kerstvakantie voor projectbureau Blauwestad

    Geplaatst op: 20 december 2023

    Ook wij genieten van de kerstvakantie. Daarom is ons projectbureau gesloten van donderdag 21 december 14.00 uur tot en met zondag 7 januari. Telefonisch zijn we niet bereikbaar en mails worden beantwoord na... Lees verder