Geplaatst op: 30 mei 2022

Op zaterdag 11 juni a.s. kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant. Dat weekend zijn de jaarlijkse IVN slootjesdagen en IVN Westerwolde-Oldambt heeft Blauwestad dit jaar uitgekozen als de plek voor hun activiteiten.

Op avontuur bij de Wilgenborg

Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen hier alles leren over het leven in de sloot. In een tent in de buurt van de Wilgenborg staan IVN Natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

Het aantal soorten waterdiertjes en planten laat zien hoe het is gesteld met de biodiversiteit en dus de waterkwaliteit.

Kom je ook?

De Wilgenborg herken je al van ver. Het is de ‘groene kathedraal’ aan de rand van het Oldambtmeer in Blauwestad. Op het terrein bij Strand Zuid kun je je auto (of fiets) parkeren. Daarvandaan is het nog maar een klein stukje wandelen.

 

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Accepteer marketing cookies

Over IVN.

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én fascinerend de natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Zelf leren en ontdekken staan hierbij centraal. Want hoe meer je van de natuur begrijpt, hoe meer je ervan gaat houden!

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Door zelf op zoek te gaan, ontdek je op een laagdrempelige manier het leven in de sloot.

Ander nieuws.