Geplaatst op: 18 augustus 2023

Met prima zomerweer in het vooruitzicht ging Dagblad van het Noorden op zoek naar de beste stranden van Groningen. Strand Zuid in Blauwestad belandde op een prachtige tweede plaats in de top 7.

Een kleine versie van Scheveningen

Zo wordt Strand Zuid genoemd, met alle voorzieningen voorhanden en meer. Bekijk het juryrapport en de volledige lijst op de website van het Dagblad van het Noorden. En Blauwestad heeft nog meer strand in de aanbieding: aan de andere kant van het Oldambtmeer vind je Strand Noord in Midwolda.

Schoon zwemwater

De kwaliteit van het zwemwater bij beide stranden is op dit moment goed. Met de zomerse temperaturen van de komende dagen is het natuurlijk goed om in de gaten te houden of dat zo blijft. Voordat je gaat zwemmen is het daarom verstandig te kijken op zwemwater.nl. Daar vind je actuele informatie over de hygiëne en veiligheid van buitenzwemplekken.

Tip: download de gratis Zwemwater-app van Rijkswaterstaat.

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder