Geplaatst op: 2 september 2021

Afgelopen zaterdag weer een artikel in de landelijke media. De Telegraaf bericht over Blauwestad als “kansloos Gronings bouwproject dat mede door corona nu ineens een gewilde woonlocatie is geworden”. De krant gaat in gesprek met de vijf b’s van Blauwestad: de bouwmeester, de burgemeester, de boer, de bewoner en de buurman.

Blauwestad is booming

Allemaal vertellen ze waarom Blauwestad op dit moment ‘booming’ is. Bouwmeester Jan Timmer was erbij toen koningin Beatrix in 2005 de kraan opendraaide in het gebied. ‘Burgemeester’ René Perton vertelt hoe corona juist een positieve invloed heeft op de kavelverkoop. Ine Dijks, een van de eerste bewoners van Blauwestad, is inmiddels verhuisd naar een kleiner huis in Het Havenkwartier, maar is nog steeds blij met haar ‘Blijestad’. Ook boer Geert-Jan Molema heeft nog geen dag spijt gehad van de beslissing om het boerenbestaan in te ruilen voor een bestaan als havenmeester in Blauwestad. En buurman Gerrit Smit ten slotte treffen we in de boomgaard van het Park van Pomona.

Het Park van Pomona

Over dat laatste gesproken; wil jij meegenieten van de oogst van dit jaar? Kom dan naar de fruitpersdagen op 19 september en 17 oktober a.s. In de agenda lees je er alles over.

Lees het volledige artikel uit de Telegraaf:

Ander nieuws.

  • Blaauwbekkers genieten in Blauwestad

    Geplaatst op: 26 februari 2024

    Een voorzichtig zonnetje, heel veel wolken, een beetje regen en zelfs een hagelbui kwamen voorbij afgelopen zaterdag. Het was af en toe blaauwbekken, maar vooral genieten tijdens de 6e editie van de Blaauwbekmarathon... Lees verder

  • De Blaauwbekmarathon terug van weggeweest

    Geplaatst op: 22 januari 2024

    Op zaterdag 24 februari a.s. maakt de zijn comeback. De organisatie is supertrots: “Dit jaar kun je weer meedoen aan de allerfriste marathon van Nederland. Elke stap die je zet, brengt je niet... Lees verder