Geplaatst op: 3 mei 2024

Vorig jaar zijn we gestart met het verwijderen van de ondieptes in de vaarroutes op het Oldambtmeer en in de woongebieden Het Riet en Het Havenkwartier. Door omstandigheden is het niet gelukt om een deel van de werkzaamheden in Het Havenkwartier uit te voeren. Deze werkzaamheden ronden we de komende weken af.

Planning

Maandag 13 mei start de uitvoerder met de voorbereidende werkzaamheden. Het verwijderen van de ondieptes zal vervolgens zo’n twee weken in beslag nemen. Daarin wordt ook een deel van woongebied De Wei meegenomen. Op het plattegrondje zie je in welke volgorde de werkzaamheden worden uitgevoerd (de tekst gaat daaronder verder).

Waarom doen we dit ook alweer?

De afgelopen jaren zijn er ondieptes ontstaan in de vaarroutes op het Oldambtmeer en in de woongebieden Het Riet en Het Havenkwartier. Deze ondieptes willen we verwijderen. Ook de insteekhavens van de aangrenzende woningen die niet (meer) voldoende waterdiepte hebben, kunnen tijdens deze uitdiepwerkzaamheden worden meegenomen.

Wat je moet doen om jouw insteekhaven te laten uitdiepen

Als je er als direct aanwonende voor zorgt dat je insteekhaven op het aangegeven moment leeg is, peilen onze onderhoudsmedewerkers de waterdiepte. Is die onvoldoende, dan diepen we de insteekhaven voor je uit.

Insteekhavens die niet leeg zijn, worden niet door ons gepeild en dus ook niet meegenomen in de werkzaamheden. Om ruimte te maken voor onze medewerkers kun je je boot tijdelijk aanmeren bij de steiger bij Paviljoen Flonk.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de uitdiepwerkzaamheden? Neem dan contact op met onze technisch manager Lennert Jocker via L.J.Jocker@provinciegroningen.nl.

 

Ander nieuws.